avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asociatia de proprietari

Buna ziua!
Am si eu cateva nelamuriri legate de functionarea asociatiei de proprietari.
Administratorul pe care l-am avut si-a dat demisia "din motive personale". Cine poate controla activitatea administratorului de pana acum pentru a verificare legalitatea actelor, rularea banilor etc. La adunarea generala a proprietarilor s-a ales si o noua conducere.
Sotul meu a fost ales presedinte, iar eu am fost propusa spre a tine locul administratorului. Mentionez ca acum urmez cursul pentru atestare ca administrator organizat de primaria din localitate. Se poate ca eu sa fiu administratorul asociatiei, iar sotul sa fie presedinte? Nu este "conflict de interese"?
Tot la sdunare s+a stabilit ca administratorul sa primeasca câte 5 lei de la fiecare apartament care este locuit. Cum pot eu colecta acesti bani in mod legal? Mentionez ca eu lucrez cu carte de munca in alt domeniu.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:34, 24 Februarie 2011
Doamna, dar la cursurile pe care le frecventati ce informatii va dau? Acolo, banuiesc ca sunt oameni competenti care macar aceste lucruri trebuie sa va informeze.
Este necesar ca si dvs. si mai ales presedintele sa cunoasca f. bine legislatia specifica as. proprietari, altfel va legati la cap si nu cred ca doriti acest lucru!
Incercam sa lamurim macar o parte din problema.
Administratorul este platit din banii asociatiei ca si casierul, femeia de servici, cenzor, presedinte...
Pentru ca asociatia sa aiba acesti bani trebuie sa-i incaseze de la proprietari.
Suma totala lunara pentru plata personalului ce activeaza intr-o asociatie de proprietari (incluzand netul, impozitul si contributiile unde este cazul) se repartizeaza pe cota indiviza (suprafata utila) a fiecarui apartament indiferent ca este locuit sau nu este locuit. Deci nu se incaseaza numai de la cei care locuesc si nu in functie de numarul de persoane si nu egal pentru toate apartamentele ci diferentiat, proportional cu suprafata apartamentului fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii pentru administrator si presedinte ofeliaflorina ofeliaflorina Pentru un spatiu care din constructie are intrare separata si alta destinatie decat aceea de locuinta,cu contracte separate pentru utilitati este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Presedinte si admnistrator asociatie locatar2000 locatar2000 1. In legea 230/2007 scrie ca in asociatiile cu mai putin de 10 membri presedintele poate fi si administrator. Spuneti-mi va rog daca in cele mai mari de 10 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sau ce ? mitzmi mitzmi Este in acelasi timp: presedinte, administrator, CONTABIL, gestionar, casier ,la bloc cu 12 apartamente (calculeaza doar pt. consum electricitate si ... (vezi toată discuția)