In cazul in care prietenul meu (viitorul meu sot) si-a cumparat o locuinta cu programul Prima Casa, cu cateva luni inainte de casatorie.....cum se considera acest bun dupa casatorie?....deoarece ratele vor fi platite din venitul comun. Mentionez ca eu nu apar pe contractul de vanzare cumparare deoarece am un imobil, luat prin credit ipotecar in derulare.
Multumesc si sarbatori fericite!:)
Bineinteles ca dupa ce va casatoriti si o sa platiti casa dintr-un venit comun acea casa o sa va apartina si dvs. cu toate ca doar el figureaza in contract deoarece in cazul divortului o sa se considere bunuri comune cu toate ca un imobil este doar pe dvs. sau pe el.
Multumesc pentru raspunsuri.
As vrea sa stiu ce inseamna "drept de creanta pt ratele platite in comun"?....sau cum se stabileste, in functie de ce anume, procentual? m-ati ajuta mult cu aceste informatii, pentru ca profesia mea nu are nici o legatura cu acest domeniu...:)
Apoi nu e vorba de dubii sau altceva, doar ca eu consider ca multe din probleme s-ar fi putut evita daca oamenii ar fi mai dornici sa se informeze. Ignoranta se plateste. Si in cazul bancilor....Si mai e ceva: mare parte din avansul pentru credit eu il voi suporta, taxe si alte cheltuieli pentru ca in acest moment eu am venituri mai mari, ca sa nu mai spun de ratele de dupa....
Si stiu foarte bine ce inseamna achitarea ratelor unui credit, fac asta de ani buni...in concluzie sfatul dvs m-ar ajuta foarte mult.
O zi buna!