avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Casa dobandita inainte de casatorie prin Prima casa!?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Casa dobandita inainte de casatorie prin Prima casa!?

In cazul in care prietenul meu (viitorul meu sot) si-a cumparat o locuinta cu programul Prima Casa, cu cateva luni inainte de casatorie.....cum se considera acest bun dupa casatorie?....deoarece ratele vor fi platite din venitul comun. Mentionez ca eu nu apar pe contractul de vanzare cumparare deoarece am un imobil, luat prin credit ipotecar in derulare.
Multumesc si sarbatori fericite!:)
Cel mai recent răspuns: maxia , utilizator 11:02, 7 Ianuarie 2011
Spre exemplu, daca a platit un avans de 50% pentru locuinta apoi ati platit impreuna ceilalti 50% in rate, ati avea drept de creanta la casa de 25% (jumatate din jumatatea platita impreuna). Faptul ca dumneavoastra aveti venituri mai mari si contribuiti mai mult la rate nu are nici o relevanta.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
grandanat, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri.
Exista cumva o alta solutie si anume conform programului "Prima Casa 2" sotul poate lua un credit iar sotia sa fie codebitor (si detine o proprietate...)?
Ar deveni apoi proprietate comuna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Achizitionare locuinte - tineri necasatoriti bianca.blendea bianca.blendea Eu si prietenul meu dorim sa ne achizitionam o locuinta (nu suntem casatoriti). Dorim ca amandoi sa fim proprietarii locuintei in acte si avansul sa-l dam ... (vezi toată discuția)