avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se poate face executare silita pe bunurile altora?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se poate face executare silita pe bunurile altora?

Buna ziua!Va scriam in urma cu ceva timp ca prietenul meu a umparat in rate diverse lucruri prin card de debit,asat rea in anul 2004 si valoarea a fost de 1000 de lei.a platit ratele cat de cat constant pana cand la un moment dat nu a mai avut cu ce sa plateasca deoarece a ramas fara servici.pe data de 16-12-2010 a primit o somatie ca in termen de 24 ore sa achite suma de 831,70 ron.mai spunea acolo ca daca nu plateste se va proceda la sechestrarea bunurilor chiar si daca acestea sunt detinute de un tert.persoana terta fiind tatal lui in virsta de 70 ani,la care locuia in momentul creditarii.va rog sa-mi spuneti se poate recurge la acest lucru?batranul este ingozit deoarece el nu are nici o vina,vVa rog frumos sa ma lamuriti si pe mine:ce inseamna bunuri mobile urmaribile??Contractul a fost intocmit pe baza buletinului atat,deci nu a fost cu giranti sau alte persoane care sa semneze ceva,obligandu-se sa plateasca in locul debitorului.va multumesc ptr timpul acordata
Cel mai recent răspuns: ContSters158053 , utilizator 14:58, 29 Decembrie 2010
Doar debitorul poate fi urmarit in cazul de fata!
- bunuri mobile: venituri, masina, mobila, e.t.c.
- bunuri imobile: teren, apartament, casa
Toate bunurile si doar in caz de executare silita.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
ContSters7431, utilizator
[ link extern ]

uitati-va la art. 406 poate va lamuriti
conteaza ce ati luat si cum dar bineinteles cel mai mult ce ati semnat la achitionarea produselor respective - credit cu buletinul e reclama la televizor, mai trebuia si o adeverinta, adeverinta de spatiu, etc.
:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întindere executarea silita mobiliara Tatianmarin Tatianmarin Bună ziua, va rog sa ma lămuriți astfel: când și în ce mod se încheie executarea silita mobiliara asupra unui debitor căruia i se sechestreaza și ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Urgent executare silita!!! crina011979 crina011979 Buna ziua, am un contract de credit cu o banca (fara garantii de nici un fel) si am intarziat cu plata ratelor datorita faptului ca am fost data afara de la ... (vezi toată discuția)