avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... recuperare paguba
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

recuperare paguba

am montat o instalatie gpl pe autovehicol la 0 firma specializata. dar acestia au montat o alta instalatie gpl care nu era compatibila cu tipul de motor. din cauza gazului a explodat motorul(galerie de admisie). am facut reclamatie la opc,dar nici acestia nu mau putut ajuta sa-mi recuperez banii pe instalatie si paguba produsa
Cel mai recent răspuns: iuliy , utilizator 19:51, 11 Ianuarie 2011
OPC nu are o asemenea competenta. singura cale este cea judiciara - faceti o expertiza care sa dovedeasca faptul ca instalatia gpl nu era compatibila cu masina dvs si ca ceea ce ati comandat era cu totul altceva decit ce au montat ei.

Apoi depuneti o actiune in pretentii la instanta competenta si obtineti o hotarire judecatoreasca pe care o veti executa silit ulterior.
firma care a montat instalatia,a dat in judecata opc-ul pt amenzile primite si opc-ul a pirdut. am fost chemat ca martor la proces. Si la chemarirele opc-ului pt o inspectie a masini si a instalatiei,firma nu sa prezentat si nu sa putut face constatarea pagubelor si a instalatiei. precizez ca firma nu mi-a dat factura nu am decat garantia cu stampila firmei si semnatura. Instanta a hotarat ca tot eu sunt vinovat ca nu am martori cand am cumparat instalatia si ca masina are multi km la bord(130000).
ati avut avocat in cursul procesului sau v-ati reprezentat singur?
Am fost martor. la procesul intre firma si opc. Firma a facut contestatie inpotriva amenzii data de opc. am inteles ca in jur de 43000 ron. Acolo am inteles cum merge justitia in romania. Punerea vitii in pericol a mea si a altor persoane pe care le pot avea in masina nu inseamna nimic,din moment ce judecatoarea a dat castig de cauza firmei. Eram 5 persoane in masina cand sa produs explozia,ne intorceam de la serv.
procesul cu OPC nu va avea nici o influenta asupra procesului pe care dvs il veti face impotriva firmei de service auto. nu au nici o legatura, sunt probleme complet separate.

va sugerez sa discutati cu un avocat inainte sa dezarmati. veti fi surprins cite se pot face daca aveti un avocat priceput :)

Alte discuții în legătură

Certificat retinut - lipsa transcriere auto si gpl neomologat dar nefunctional AlexandruOprea AlexandruOprea Buna seara, Sora mea detine un autoturism marca bmw inmatriculat pe numele ei in Romania, masina pe care o foloseste mai mult mama. La inceputul anului, ... (vezi toată discuția)
Blocare bani ramburs la cargus-urgent curier marianpr marianpr Buna ziua, Un prieten a trimis un produs prin Cargus-Urgent Curier cu plata ramburs. Dupa ce a ajuns coletul la destinatar a platit contravaloarea ramburs. ... (vezi toată discuția)
Un accident de santier a cauzat avarierea masinii CostinBB CostinBB Va salut, In data de 17 aprilie anul acesta am avut nenorocul de a parca in aproprierea unui santier. Macaragiul nu a verificat daca trompa de beton este ... (vezi toată discuția)