faceti o adresa scrisa catre firma angajatoare a paratului sa va indice exact suma de bani pe care acesta o primeste lunar. apoi pe baza raspunsului primit, deci facand dovada venitului lunar ale acestuia, cereti instantei sa stabileasca prin hotarare, cuantumul obligatie de plata catre dvs (sau copil). apoi pe baza hotararii, daca nu o executata de bunavoie,il puneti in executare silita.
In ceea ce priveste latura penala, daca timp de 2 luni consecutiv nu plateste pensia de intretinere asa cum a fost stabilita prin hotarare, aveti dreptul sa formulati plangere penala pentru neplata pensiei de intretinere.
Da, in cazul in care va repeta ,,isprava,, veti putea depune din nou plangere penala daca timp de 2 luni nu va achita pensia.
Trebuie sa insistati si pana la urma se va conforma legii...
avocat Claudiu Lascoschi
Idem: daca nu plateste timp de 2 luni pe motiv ca nu are serviciu, iar in hotarare scrie xx % din salariul net? Daca el nu va avea serviciu 10 ani de acum incolo? Va fi etern scutit de obligatia de plata? E un lucru stiut ca isi ascund veniturile!!
Numai bine!
vreau sa fac niste precizari.firma intermediara nu sta de vb cu mine,mi-au spus ca veniturile lui sunt confidentiale si le-au trimis doar politiei in urma adresei facute de acestia.in veniturile date de firma ,de fapt ,apare cuvantul diurna care in contract nu exista.firma de la sine putere,nu stiu in baza a ce...a decis ca aceste venituri de 2900 euro reprezinta diurna.ordonanta presedintiala spune ca trebuie sa plateasca de la data la care am introdus actiunea,25% din venitul net lunar.nu spune ca daca e diurna nu trebuie sa dea sau ca sa dea la min pe economie.nici nu s-a discutat atunci ca el naviga pe diurna,au fost de acord sa dea pensie asa cum a decis instanta,numai ca acest lucru nu se intampla.pe de alta parte,procurorul in ordonanta data ,spune ca sotul nu mi-a platit integral pensia de intretinere in favoarea minorei,asa cum a fost obligat de instanta de judecata,dar pentru ca e la primul conflict cu legea penala il sanctioneaza doar cu amenda.dar eu am facut plangerea si ptr nu a dat 2 luni consecutiv pensie si ptr ca nu da atat cat ar trebui.
Exista venituri care nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii, nici macar pentru pensia de intretinere. Nici nu trebuie specificat expres ca, daca e diurna nu trebuie sa dea. Conf. codului de procedura civila, diurna nu poate fi urmarita decat
pentru sumele platite in plus in acest sens.
Exista de asemena si o lista cu valoarea diurnei in functie de tara de destinatie. Pentru unele tari, diurna poate ajunge si pana la 130 euro / zi si nu intra in categoria veniturilor nete.
Din situatia prezentata de dv este foarte posibil ca cei 200 euro sa fie salariul de baza, iar diferenta pana la suma incasata sa fie reprezentata de diurna.