avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... diurna si pensia de intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

diurna si pensia de intretinere minor

am tradus contractul de imbarcare al sotului meu si nu am gasit niciun cuvant care sa reprezinte aceasta diurna.in afara de salariu de baza,sambete,duminici si sarbatori legale, salariu pentru zilele saptamanii,orele de lucru si cuvantul leave(plecare) pentru care i se dau 200 euro...nu apare nimic.aveti cumva idee cum ar trebui sa scrie in contract aceasta diurna?mentionez ca aceste contracte se semneaza pentru 6 saptamani( atat este voiajul) si 6 sta in tara unde nu este platit.are continuitate si pentru perioada in care pleaca semneaza acelasi contract! va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters114133 , utilizator 12:09, 2 Decembrie 2010
Daca acel contract este semnat numai pt 6 saptamani, urmand ca urmatoarele 6 sa stea in tara fara nici un venit nu poate fi vorba de continuitate. Neavand continuitate deoarece contractul este pe perioada determinata (6 saptamani), suma primita pentru cele sase saptamani nu poate fi retinuta in baza de calcul a pensiei de intretinere. La stabilirea pensiei de intretinere se au in vedere veniturile nete pe ultimele sase luni, nu saptamani.
ok.si in acest caz care sunt veniturile nete? am scris mai sus ce reprezinta sumele din contractul de imbarcare.care este diurna?instanta cand a spus 25% din venitul net la ce s-a referit? si nu a mai spus ca daca nu are venit sa dea la min pe economie.la dosar au fost depuse exact aceste contracte si in baza lor s-a decis pensia de intretinere.iar cei de la firma au trimis acum veniturile ...si are venituri.nu inteleg deloc pana la urma nimic.nu cred ca toata suma de 2850 euro pe care pleca poate reprezenta diurna!iar cu el..nu se poate ajunge la nicio intelegere...nici macar o ciocolata nu i-a trimis copilului in 2 ani si nu il pasioneaza acest subiect.
iar cand am vorbit de continuitate m-am referit la faptul ca de 4 ani pleaca in acest sistem.6 sapt plecat ..6 acasa.
Nu are relevanta faptul ca el pleaca asa de 4 ani. Relevant este faptul ca acele contracte nu au caracter de continuitate ci sunt pe perioade fixe de 6 saptamani cu pauza intre ele, perioada in care el nu primeste nici un venit.
Este in interesul dv sa prezentati instantei situatia concreta a modalitatii in care fostul dv sot realizeaza venituri si sa solicitati lamurirea dispozitivului hotararii in sensul precizarii concrete asupra caror venituri se aplica procentul de 25 % si ce se intampla in perioada in care fostul sot nu realizeaza venituri.
am deschis o ordonanta care a devenit definitiva in mai 2010,legata de pensia de intretinere.sotul trebuie sa dea pensie incepand cu 10.02.2009,data la care am depus acea ordonanta.procesul de divort si partaj este inca in desfasurare fiind in faza de apel.si acolo instanta de font a stabilit la fel..25% din venitul net in ceea ce priveste pensia de intretinere minor.in baza acestei ordonante am facut plangere la politie deoarece hotararea data de instanta de fond nu au luat-o in calcul motivand ca nu este definitiva.si acum ..ce ar trebui sa fac ? sa deschid un alt proces in care sa spun ...nu stiu ce reprezinta 25% din veniturile sotului ? mentionez ca veniturile le-a cerut acum politia firmei intermediare si ca acestia i-au dat venituri,politia facand probabil un calcul i-au spus sotului ca are de plata 4000 euro.asa a spus sotul la politie cand ne-am intalnit ca el nu va da niciodata acesti bani si asa am aflat si eu despre ce suma este vorba.va rog sa imi spuneti ce ar mai trebui facut! va multumesc inca o data pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minor...lupta cu morile de vant! ContSters114133 ContSters114133 am deschis o ordonanta care a devenit definitiva in mai 2010,legata de pensia de intretinere.sotul trebuie sa dea pensie incepand cu 10.02.2009,data la care am ... (vezi toată discuția)
Din nou despre pensia de intretinere minor si reaua credinta!!! ContSters114133 ContSters114133 buna seara! sotul nu a platit decat sporadic pensie de intretinere minor.este obligat la plata a 25% din venitul net lunar.este navigator si firma intermediara ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere rebeca_rebeca rebeca_rebeca Buna seara! Am divortat de 7 luni si am o fetita de 4 ani si jumatate. Instanta a stabilit o pensie de intretinere in valoare de 25% din venitul net lunar. ... (vezi toată discuția)