avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Situatie.Politia rutiera iti suspenda permisul de conducere pt fapta „x” pe care ai savarsito conducand un auto din cat B,esti detinator al cat B,C,D,E.Pt fiecare cat ai sustinut un examen ( 1994,1998,etc)iar Politia rutiera iti suspenda toate cat desi anumite articole din lege nu se incadreaza in toate cat de autovehicule.Cum putem schimba asta ?
Cel mai recent răspuns: Neculce , utilizator 13:11, 11 Ianuarie 2011
nu putem, si nici nu trebuie. ti se suspenda dreptul de a conduce. nu se susoenda categoria...
Nu putem,si nici nu trebuie.Misto ! Iar daca de pe urma permisului iti intretii ,familia,platesti ratele la banca,etc. Nu ar fi mai logic doar suspendarea categoriei asa cum se intampla in alte tari din CE ?
Prevederile legale privind actualele fapte ptr care se suspenda dreptul de conducere , sunt obligatorii ptr toti conducatorii auto , indiferent de categoriile detinute . Asa ca , pana cand unele fapte a caror interdictie nu se adresa doar unei categorii de conducatori auto in vederea suspendarii dreptului de conducere ca sa apreciem ca ar fi descriminatorii fata de cei carora nu li se adreseaza , consider corect sa se suspende dreptul de a conduce ptr toate categoriile , ca masura a incalcarii obligatiilor legale ca participant la trafic .
„pana cand unele fapte a caror interdictie nu se adresa doar unei categorii de conducatori auto”.Exemplu ;Un autoturism cat B poate rula cu viteza de 110km/h in localitate unde limita de viteza este 60km/h pt autovehicule cat B iar pt camioane unde limita de viteza este de 50km/h respectiv cat C,situatia discriminatorie este urmatoarea,la un camion nu se va face suspendarea cat niciodata deoarece acestea sunt limitate electronic sau mecanic la90km/h (este obligatorie limitarea vitezei prin lege) deci legea nu se poate aplica la toate categoriile.
Nu este discriminatorie , intrucat ptr toate categoriile , depasirea cu peste 50 km/h a vitezei legale valabile pe acel tronson de drum , functie de categoria vehiculului constituie contraventia ptr care complementar se suspenda dreptul de conducere .
Ori , va dati seama ca unui TIR sau autobuz trebuie impusa o restrictie de viteza datorita gabaritului , ori suspendarea intervine dupa depasirea cu 50 km/h a vitezei stabilite ptr acel tip de vehicul . Va dati seama ca un TIR la o viteza similara cu a unui autoturism ( presupunem o viteza egala ptr ambele de 110 km/h - conform exemplului dvs ) , si-ar "lua zborul" si vorbim aici de siguranta traficului ... ganditi-va de exemplu la timpul si distanta de franare ... va spun din experienta cazurilor pe care le-am instrumentat ca riscurile producerii accidentelor la masinile mari fata de cele mici sunt inzecite , pe fondul vitezei .

Alte discuții în legătură

Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. limita ... adinamarianamaghiar@yahoo.com adinamarianamaghiar@yahoo.com Azi 26.04.2022 am fost prins în localitate cu 110km. Limita fiind de 50km. Mi a fost suspendat permisul pt 120 zile si am primit amenda 870lei . In codul ... (vezi toată discuția)
Paradox in codul rutier? Darius87 Darius87 Suspendarea dreptului de a conduce, in urma depasirii vitezei de exemplu echivaleaza acumularea a 15 puncte de penalizare? Intreb deoarece exista 2 pozitii in ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar carmen-ioana carmen-ioana buna as avea si eu o intrebare...am luat o amenda de radar pt depasirea vitezei legale 110 km/h pe centura orasului cu limita 50km/h #-o si evident ... (vezi toată discuția)