avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... REEVALUARE CLADIRE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

REEVALUARE CLADIRE

In balanta de verificare am urm. date:
teren - 1.171 lei
cladire - 475.709 lei
valoare amortizata cladire - 44.309 lei

Am solicitat reevaluarea cladirii unui evaluator si in raportul de reevaluare pe care l-a intocmit sunt urm. valori:

cladire - 541.700 lei
teren - 228.000 lei

Cum inregistrez aceste vaori in contabilitate?
Mentionez ca reevaluarea a mai fost facuta si in urma cu 3 ani dar atunci nu era precizat nimic de valoarea terenului in raportul de reevaluare.

Cum ma afecteaza aceste sume la impozit pe teren, cladire si ce demersuri trebuie sa mai fac in urma acestei reevaluari?
La scopul reevaluarii este precizat "estimarea valorii juste a a constructiei". Pot face abstractie de aceasta noua valoare trecuta in raport chiar daca este diferita de cea din contabilitate sau trebuie facute actualizari?
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 18:21, 29 Decembrie 2010
Se aproba noua valoare a cladirii conform Raportului de expertiza si se fac inregistrarile privind diferente din reevaluare:

212 la 105
211 la 105
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluare cladiri danabobo danabobo Buna ziua,am urm situatie:Val cladir=364000;amortizarea calculata la data reevaluarii=30000;val dupa reevaluare=341000;mentionez ca nu a mai fost facuta alta ... (vezi toată discuția)
Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)
Reevaluari shinnygaby shinnygaby Vineri, 9 Ianuarie 2015, 10:34 va rog sa ma ajutati intr-o problema urgenta: cladire achizitionata 2005 valoare 172.800; amortizrae lunara 360 ... (vezi toată discuția)