avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca si intreprindere mica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca si intreprindere mica

in cazul unei intreprinderi mici cu mai putin de 21 de angajati, unde nu exista sindicat si bineintels ca nu s-a incheiat contract colectiv de munca, poate un angajat sa vina sa ceara un drept salarial prevazut in contractul colectiv de munca la nivel de ramura ?
eu am citi legislatia dar nu sunt lamurita pe deplin.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 29 Decembrie 2010
Da, poate solicita acest lucru in baza art.247 C.mun.

Art. 247 C.mun. prevede ca, în cazul în care la nivel de angajator, grup de angajatori sau ramură nu există contract colectiv de muncă, se aplică contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel de ramura mirela onea mirela onea Buna ziua As dori sa intreb daca exista obligativitatea sa respectam (ca firma) contractul colectiv la nivel de ramura, daca nu suntem afiliati la nici un ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca caniculesei caniculesei va rog, daca poate sa-mi spuna cineva daca la un SRL este obligatoriu contractul colectiv de munca. Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu in functie de ccm pe nivel de ramura meg_pas meg_pas Buna seara! as dori sa stiu daca o firma care are sub 21 de angajati trebuie sa respecte contractul colectiv de munca la nivel unic sau pe cel la nivel de ... (vezi toată discuția)