avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PROBLEME CU LEGEA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PROBLEME CU LEGEA

Am si eu o intrebare. Am si eu un caz de delapidare am recunoscut fapta dar nu am de unde restituii, suma este destul de mare . Am fost chemat la politie pentru declaratii unde am recunoscut faptele asta se intimpla in septembrie de atunci nu stiu ce se mai intimpla , la ce sa ma astept acum si cind? Vreau sa plec in germania la munca pentru a restituii suma firmei pagubite pot sa plec si sa ma intorc daca voi fii chemat . Firma poate retrage plingerea nu am mai avut probleme cu legea si doresc sa restituii banii firmei pagubite, regretele sint acum de prisos .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 09:15, 1 Martie 2011
Gasiti-i firmei pagubite pe cineva care sa garanteze pentru d-voastra. Faceti o intelegere scrisa cu ei in fata unui notar. In ipoteza aceasta s-ar putea ca sanctiunea sa fie mult mai blanda sau chiar o amenda penala (poate ca exagerez aici deoarece e vorba totusi despre o delapidare unde maximul de pedeapsa este de 15 ani).
Firma pagubita vrea sa-si recupereze banii asa ca daca ati putea sa-i gasiti pe cineva care sa garanteze (parinti, frati, etc) probabil ca s-ar putea ajunge la o solutie mai blanda.
Mai clar,in aceasta situatie ,urmarirea penala se efectueaza din oficiu,deci nu poate fi vorba despre o retragere a plangerii penale .
Achitarea sumei poate fi de natura sa va ajute la dozarea pedepsei,aceasta fiind o circumstanta atenuanta.
In aceasta situatie,conformati-va indicatiilor domnului avocat si s-a putea pana la urma sa beneficiati de o pedeapsa cu suspendarea executarii,daca nu ati mai savarsit alte fapte,daca ati recunoscut fapta,daca veti beneficia de alte circumstante personale.
De asemeni,este posibil sa beneficiati de reducerea pedepsei cu 1/3 conform prevederilor art.XVIII/43 din Legea nr.202/2010.
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa ramaneti la topicul pe care deja l-ati deschis. Multumesc

aledical a scris:

Buna seara revin cu problema mea de delapidare. A lucrat la o firma de distributie 10 ani am sustras treptat sume de bani pe care nu am mai putut restituii. In ianuarie 2010 m-am autodenuntiat. Am fost dat afara de la firma fara ca firma sa imi desfaca contractul de munca nici in ziua de azi ,desi am fost chemat la firma dupa o luna si obligat de ami scrie demisia.A inceput cercetarea penala in potriva mea in septembrie si eu am recunoscut faptele. De 1 an nu lucrez legal acum doresc sa ma angajez cu carte de munca dar firma nu mi-a desfacut contractul de munca cum trebuie sa procedez? firma poate sa imi blocheze cartea de munca?
Daca politia a inceput cercetarea penala firma poate cere firmelor cu care am colaborat copii dupa chitante din 2006-2009 .Daca doreste un avocat pe caz penal sa ma ajute nu am bani dar poate intr-o zi voi putea sa ii rasplatesc va multiumesc anticipat. Sint din cluj- napoca
AM FOST CHEMAT IN SEPTEMBRIE LA POLITIE PENTRU DECLARATII SI DE ATUNCI NU MAI STIU NIMIC. NU AM DOVEZI SCRIE . CUM SA PROCEDEZ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)
L202/2010 si circumstantele atenuante ContSters170716 ContSters170716 Buna, Lansez si eu o dezbatere. Avand in vedere prevederile L 202/2010 in ceea ce priveste recunoasterea faptelor retinute in rechizitoriu, iar ca efect ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare aledical aledical am un caz mai deosebit; prietenul meu a lucrat lao firma 10 ani in acest timp a sustrasa bani din incasari ajungind la o suma destul de mare acum patronii s-au ... (vezi toată discuția)