avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procedura schimbarii numelui de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procedura schimbarii numelui de familie

as dori si eu informatii cu privire la procedura schimbarii numelui de familie; in urma divortului parintilor mei, eu am ramas cu mama purtand numele tatalui meu - Ghita. Acum eu doresc sa-mi schimb numele de familie, din Ghita in Bratu, numele tatalui meu vitreg. Vreau sa stiu unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc.[am domiciliul in Ilfov, dar m-am nascut in Bucuresti]multumesc
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 21:15, 29 Decembrie 2010
Pentru aceasta trebuie sa va adresati Serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor (aflat in subordinea primariei).
gAlexandra a scris:

as dori si eu informatii cu privire la procedura schimbarii numelui de familie; in urma divortului parintilor mei, eu am ramas cu mama purtand numele tatalui meu - Ghita. Acum eu doresc sa-mi schimb numele de familie, din Ghita in Bratu, numele tatalui meu vitreg. Vreau sa stiu unde trebuie sa merg si ce acte imi trebuiesc.[am domiciliul in Ilfov, dar m-am nascut in Bucuresti]multumesc

Deduc ca Bratu e numele sotului actual al mamei dvs. si care va este tatal vitreg. Nu puteti sa va schimbati numele din Ghita (dupa tatal biologic) in Bratu (dupa tatal vitreg) decat prin adoptie. Adoptie pentru care aveti nevoie de acordul tatalui biologic daca sunteti minora. Daca sunteti majora, nu e nevoie de acordul tatalui biologic, in schimb trebuie dovedit ca tatal vitreg v-a crescut pe timpul cat erati minora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume irina2011 irina2011 Speta: femeie cu un copil,recasatorita. Actualmente baiatul are 30 de ani,si parintii doresc ca fiul sa ia numele tatalui vitreg(mentionez ca nu s-au facut ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume robertamonica robertamonica Am 14 ani.Mama a divortat cind aveam 2 ani. S-a recasatorit si de atunci sint crescuta impreuna cu sora mea (\"vitrega\"- nu imi place acest cuvint intrucit ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)