avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare nume

Am 14 ani.Mama a divortat cind aveam 2 ani. S-a recasatorit si de atunci sint crescuta impreuna cu sora mea ("vitrega"- nu imi place acest cuvint intrucit niciodata nu l-am folosit in familie si nu am simtit acest lucru vreodata din partea nimanui) de tata ( actualul sot al mamei). Ce trebuie sa fac ca sa pot lua si numele de familie al tatalui actual?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:23, 16 Mai 2012
nu poti lua si numele lui. adik nu le poti avea pe amandoua. daca doreste tatal tau actual te poate adopta dar are nevoie de acordul tatalui tau biologic. dar nu vei mai primi de la tatal biologic pensia de intretinere (asta daca ti-o plateste). daca mai ai intrebari da mesaj pe privat. te voi ajuta cu ce pot
Mama poate cere schimbarea numelui dvs pe cale administrativa , motivand ca dvs doriti sa aveti un nume comun cu ea si restul membrilor familiei. E necesar acordul tatalui dvs biologic, iar daca acesta nu e de acord, va puteti adresa instantei.
Aveti in link procedura si acte necesare
www.avocatnet.ro/content/art...
Numele nu are legatura cu filiatia, nu e necesar ca tatal vitreg sa va adopte daca nu doriti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbarii numelui de familie gAlexandra gAlexandra as dori si eu informatii cu privire la procedura schimbarii numelui de familie; in urma divortului parintilor mei, eu am ramas cu mama purtand numele tatalui ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara amyamely amyamely Doresc sa stiu care sunt prevederile care reglementeaza schimbarea numelui unui minor rezultat din casatoria anterioara, situatia fiind urmatoarea: Sunt ... (vezi toată discuția)