avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din italia

am inteles ca incepand cu data 1 ian 2011 daca ambii soti sunt de acord se poate divorta direct la starea civila sau la notar.nu avem posibilitatea de a veni acasa.ce se poate face?divortul la notar sau stare civila se face prin avocat?dupa divort pot cere sotul ceea ce mi se cuvine avand in vedere ca am cumparat impreuna o masina si casa in rate.multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:20, 29 Decembrie 2010
daca sunteti de comun acord cu divortul nu aveti nevoie de avocat ...dar daca aveti bunuri de impartit si nu ajungeti la o intelegere automat ajungeti in instanta....
Pentru pronuntarea divortului prin consimtamantul sotilor, trebuie indeplinite cateva conditii cumulativ: actiune de divort

- ambii soti sa fie de acord cu divortul;

- sa fi trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei pana la data sesizarii instantei;

- sa nu existe minori din casatorie"

Dupa divort puteti introduce actiunea de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)
Divort N_&_K_43 N_&_K_43 ....imi poate spune cineva,,cat ne va costa acum un divort daca se face de comun acord?si care sunt taxele ce trebuiesc platite?multumesc :hm: (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)