avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal de contraventie rovinieta; ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal de contraventie rovinieta; numar auto schimbat

Va salut. Am rovinieta - inclusiv chitanta - valabila pina in martie 2011. Autoturismul a avut nr de Germania pe domiciliul nostru secundar. In vara l-am inmatriculat in RO, raminind tot eu proprietar. Aceiasi serie de sasiu si pe chitanta si pe noul Talon romanesc cu acelasi proprietar. Pe 20 Dec am primit plicul cu PV de la CESTRIN. Poza si constatarea a fost la Deva. Termen contestare 15 zile , banuiesc ca la Tribunalul Deva. Ce fel de zile sint acestea 15 ? Inclusiv Craciun - Revelion, sau pina in ce data trebuie sa ajung la Deva cu Contestatia ? Cum calculam ?
Ok, de ce trebuie depusa contestatia pe raza teritriului faptei si nu la CESTRIN ? De ce trebuie sa strabatem sute de km ? De ce CESTRIN nu are Birou de sesizari si rezolvari de " cazuri usoare " in care nu exista " rea credinta " ? Stie cineva ?
Bun, in situatia de fata, pt a depune contestatia, se impune anularea unei rezervari a unei vacante, deci pierdere de timp si bani plus 800 km prin RO.
Intrebare finala : Dupa decizia curtii asupra faptului ca am fost sau ca nu , vinovat, pot deschide proces de recuperare a pierderilor cauzate de aceasta situatie ?
Va scriu asta, deoarece gindesc ca fiind " Institutie de INFORMATICA " acest CESTRIN ar fi trebuit sa opereze dupa nr de circulatie auto , coroborat obligatoriu cu seria de sasiu a turismului, asa cum este mentionat in chitanta rovinietei. Nu sintem oare inca in UE ? Oare daca vind masina de 3 ori pe an , tot de 3 ori trebuie sa anunt CESTRIN ? Cum sa-i anunti cind nu raspund nici macar la nr de tel de pe PV ? Cine sta sa scrie scrisori catre Cestrin ca a schimbat nr masinii?
Va multumesc pt rabdare si-mi cer scuze pt indignarea de care dau dovada. Atit timp cit sint super corect si n-am avut alte amenzi in atitia ani si prin atitea tari, nu pot sa imi explic ce rol joaca acest CESTRIN ... in Romania fara un birou de rezolvari probleme minore....
Toate cele bune si Sarbatori fericite ! In speranta unui an mai bun si in speranta repararii mintilor bolnave.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
FamiliaRusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: FamiliaRusu , utilizator 17:20, 30 Decembrie 2010
Depuneti contestatie la Judecatoria de pe raza careia a fost constatata fapta , pana la data de 05.01.2011 . Plangerea o puteti trimite si prin mandat postal cu confirmare de primire , cu data postei cel tarziu 05 ianuarie . Anexati copia procesului verbal , copia cartii de identitate , copia chitantei de plata a rovinietei , copia certificatului de inmatriculare a vehiculului . Plangerea contraventionala este scutita de taxa judiciara de timbru .
Daca nu va veti prezenta la sedintele de judecata , puteti solicita instantei , in baza art. 242 alin 2 cod proc. civ. ca judecarea sa se faca si in lipsa dvs .
Diana Ramona, Alte profesii
Germania nu este tot unu cu Romania.. defapt nici o tara din UE nu cred ca seamana cu Romania.. multe intrabari aveti, si va dau dreptate.. dar astea sunt legile pe aici...sa nu fiti surprins daca nu veti avea castig de cauza din pricina faptului ca era datoria dvs sa ii anuntati la timp... + ca acea hotarare care iar o sa vi se para o aberatie nu o mai puteti contesta nicaieri... car despre deschis alte procese nu va pot spune decat ca... se vede ca nu ati mai trecut de mult pe la noi, nu cred ca stiti cat dureaza un proces..
Multumesc pt sprijin dnei Diana Ramona. Imediat m-am deplasat 100 km din locatia unde ne aflam si 100 km intors...Am facut plingerea atasind documentele specificate. Am mentionat ca-i de fapt aceiasi masina a aceluiasi proprietar , atit ca am inmatriculat-o in RO. Sa vedem...
Am citit toate topicurile si ramin la parerea ca este total deplasata ideea cu anuntarea schimbarii numarului, deoarece centrele respective sint f greu de gasit si f putine la numar. Nu vad cine sa faca atitia km , si sa mai plateasca si 20 lei pt "noua inregistrare"..E un pic de magarie, atit timp cit calculatorul centrului de informatii are si seriile de sasiu, asa cum de fapt apar si pe roviniete. Dar asta-i viata, poate in timp cineva sa se sesizeze si sa schimbe textul.
Am si expediat plicul cu confirmare de primire. Ce-o iesi om vedea si va voi tine la curent. Am mentionat si ca nu a fost rea intentie si ca am fost de buna credinta...

Domnului utilizator Ionut, ii raspund ca aprox 75% din timp, il petrecem in Romania. In Germania stam si mergem cind avem treaba si de cite ori ne saturam sa vedem inertiile unor slab pregatiti ce promulga ordonante pe genunchi, asa cum am asistat la ultima marire a taxei pe timpurile Tariceanu / Citroen....Chestia cu anuntatul schimbarii numarului, suna exact cum ar fi sa va ridicati pensia de 17 lei de la Oficiul central judetean aflat la 150 km....adica o tembelitate cred eu. Sint mai roman decit se pare, avind in vedere ca domiciliul principal este in RO si ca nici nu am de gind sa-l schimb, asta deocamdata dupa multi si multi ani...dar cine stie, poate ca daca instanta constata ca-s vinovat, poate ma decid sa-mi schimb pozitia....
Teoretic stiu ca-s vinovat, dar in esenta problemei, nu prea cred, atit timp cit un om e de buna credinta si nu a eludat adevarata legre. Culmea e ca exact aceia pica rar si nu se aude mai nimic de ei. Ei se descurca si noi platim linistiti si pt ei...
Trebuie sa luptam cu totii pt imbunatatilea legilor si schimbarea mentalitatii...
Un AN Bun si SARBATORI FERICITE !
FamiliaRusu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta Adrian_P Adrian_P Buna seara. Acum, inainte de Mos Nicolae, am primit si eu un cadou in avans. Un plic de la CNADNR - Proces Verbal de constatare a contraventiei. Motiv: \"a ... (vezi toată discuția)
Rovinieta platita dar, completata gresit gicatgjiu gicatgjiu Va salut, am si eu cateva nelamuriri: Am platit rovinieta electronica a doua zi cand a aparut, mai exact pe data de 2 Oct. 2010 si am circulat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)
Contestare pvcc rovinieta - buna-credinta a contravenientului zetubald zetubald Buna ziua, Speta: Am primit prin posta un PVCC pentru ca am circulat in data de 04.09.2011 pe drumurile publice fara a detine o rovineta valabila. Initial ... (vezi toată discuția)