Depuneti contestatie la Judecatoria de pe raza careia a fost constatata fapta , pana la data de 05.01.2011 . Plangerea o puteti trimite si prin mandat postal cu confirmare de primire , cu data postei cel tarziu 05 ianuarie . Anexati copia procesului verbal , copia cartii de identitate , copia chitantei de plata a rovinietei , copia certificatului de inmatriculare a vehiculului . Plangerea contraventionala este scutita de taxa judiciara de timbru .
Daca nu va veti prezenta la sedintele de judecata , puteti solicita instantei , in baza art. 242 alin 2 cod proc. civ. ca judecarea sa se faca si in lipsa dvs .
Germania nu este tot unu cu Romania.. defapt nici o tara din UE nu cred ca seamana cu Romania.. multe intrabari aveti, si va dau dreptate.. dar astea sunt legile pe aici...sa nu fiti surprins daca nu veti avea castig de cauza din pricina faptului ca era datoria dvs sa ii anuntati la timp... + ca acea hotarare care iar o sa vi se para o aberatie nu o mai puteti contesta nicaieri... car despre deschis alte procese nu va pot spune decat ca... se vede ca nu ati mai trecut de mult pe la noi, nu cred ca stiti cat dureaza un proces..
Multumesc pt sprijin dnei Diana Ramona. Imediat m-am deplasat 100 km din locatia unde ne aflam si 100 km intors...Am facut plingerea atasind documentele specificate. Am mentionat ca-i de fapt aceiasi masina a aceluiasi proprietar , atit ca am inmatriculat-o in RO. Sa vedem...
Am citit toate topicurile si ramin la parerea ca este total deplasata ideea cu anuntarea schimbarii numarului, deoarece centrele respective sint f greu de gasit si f putine la numar. Nu vad cine sa faca atitia km , si sa mai plateasca si 20 lei pt "noua inregistrare"..E un pic de magarie, atit timp cit calculatorul centrului de informatii are si seriile de sasiu, asa cum de fapt apar si pe roviniete. Dar asta-i viata, poate in timp cineva sa se sesizeze si sa schimbe textul.
Am si expediat plicul cu confirmare de primire. Ce-o iesi om vedea si va voi tine la curent. Am mentionat si ca nu a fost rea intentie si ca am fost de buna credinta...
Domnului utilizator Ionut, ii raspund ca aprox 75% din timp, il petrecem in Romania. In Germania stam si mergem cind avem treaba si de cite ori ne saturam sa vedem inertiile unor slab pregatiti ce promulga ordonante pe genunchi, asa cum am asistat la ultima marire a taxei pe timpurile Tariceanu / Citroen....Chestia cu anuntatul schimbarii numarului, suna exact cum ar fi sa va ridicati pensia de 17 lei de la Oficiul central judetean aflat la 150 km....adica o tembelitate cred eu. Sint mai roman decit se pare, avind in vedere ca domiciliul principal este in RO si ca nici nu am de gind sa-l schimb, asta deocamdata dupa multi si multi ani...dar cine stie, poate ca daca instanta constata ca-s vinovat, poate ma decid sa-mi schimb pozitia....
Teoretic stiu ca-s vinovat, dar in esenta problemei, nu prea cred, atit timp cit un om e de buna credinta si nu a eludat adevarata legre. Culmea e ca exact aceia pica rar si nu se aude mai nimic de ei. Ei se descurca si noi platim linistiti si pt ei...
Trebuie sa luptam cu totii pt imbunatatilea legilor si schimbarea mentalitatii...
Un AN Bun si SARBATORI FERICITE !