Am o firma care de la 01 ianuarie 2011 devine platitoare de tva prin depasirea plafonului de 35000euro*3,3817(cursul din data aderarii Romaniei la UE).
As vrea sa stiu si eu ce acte trebuiesc depuse la ANAF.Am inteles ca nu mai trebuie sa predau memoria fiscala a casei de marcat, ci trebuie schimbata doar cota de TVA din O% la 24%.
Pentru ca firma dumneavoastra sa fie inregistrata ca platitoare de tva trebuie sa vi se alibereza atributul fiscal (ro), prin urmare:
- Se va completa formularul 010, formular pe care il puteti descarca de pe site-ul ministerului sau il puteti procura de la administratie fiscala de care apartine firma.
- Anexe la cerere vor fi: - Copie certificatului de inmatriculare
- Ultima balanta de verificare (31.12.2010)
firma devine platitoare de TVA obligatoriu incepand cu luna urmatoare, tocmai ca sa aveti timp sa va ridicati certificatul de TVA si sa aveti RO in vederea emiterii facturilor cu TVA.SANATATE!
Firma a depasit plafonul la 28.12.2010, iar de la 01 ianuarie 2010 devine platitoare de tva.Nelamurirea mea este ca, daca firma poate desfasura activitatea pana cand obtine atributul fiscal RO in condintiile de neplatitor de TVA, deoarece modificarea pe casa de marcat fiscala se va face atunci cand obtin atributul fiscal RO.
daca ati depasit plafonul in decembrie 2010, depuneti cererea de inscriere pana pe data de 10 ianuarie si veti primi codul tva valabil incepand cu 1 februarie 2011.
deci de atunci veti deveni platitor de tva - 1 feb
puteti sa va desfasurati activitatea fara nicio problema.
Neplatitor tva
contexaudit
o firma platitoare de TVA isi suspendata activitatea la registrul comertului la data de 28 dec 2010
in 10 ianuarie 2011 inceteaza suspendarea si isi reia ... (vezi toată discuția)