avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... un raspuns va rog
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

un raspuns va rog

Buna ziua .Am si eu o intrebare.Sotul meu a dat la niste cunostinte o suma de bani avand o chitanta de mana prin care acestia recunosc ca au datorie la el .Chitanta are data limita in luna februarie anul 2011,intre timp acele persoane au incercat sa il intimideze pe sotul meu prin diferite metode (mesaje de jignire si amenintat cu bataia si cu tiganii )si cu ceva timp sa ajuns si la lovire.Sotul fiind taximetrist a avut o cursa in comuna in care stau acele persoane si a fost prins la inghesuiala (mentionez ca aceeia au fost trei si sotul singur)si lovit .Sotul a scos certificat medico legal prin care i sau dat 5 zile urmand sa depuna o plingere la postul de politie in comuna respectiva .Pina sa se intimple aceasta problema sotul a mai depus o plingere la politia din oras prin care specifica ca acele persoane datoreaza niste bani si ca a fost amenintat cu bataia .Daca se poate va rog sa imi spuneti si mie ce pedeapsa ar putea primi cele trei persoane Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:50, 15 Ianuarie 2011
Trebuie stabilit despre ce infractiuni este vorba.
Ar trebui sa isi angajeze avocat ca sa mearga la politie si sa se informeze care este incadrarea juridica a faptelor.
Poate sa fie vorba de art 180 c.p. sau de alte infractiuni.
Depinde daca batausii au antecedente penale.
Ar putea fi vorba de mai multe infractiuni.
Ca si pedeapsa,nu sperati la mult,poate chiar vor fi scosi de sub urmarire penala,daca se va incepe urmarirea penala.

Depinde de modul de savrasire a faptei,urmarea produsa si scopul urmarit.
In cazul de fata ei au savarsit mai multe infractiuni printrecare prima find amenintare a doua vatamare corporala prin lovire si mai au sa datoreze zi o suma de bani.Trebuie sa va angajati un avocat si sa faceti demersurile pentru instanta si veti cere daune pentru lovire si amenitare iar suma datorata sa vio restitue.Asta vo spun ca am patito. Mult Succes.
Valentines a scris:

In cazul de fata ei au savarsit mai multe infractiuni printrecare prima find amenintare a doua vatamare corporala prin lovire si mai au sa datoreze zi o suma de bani.Trebuie sa va angajati un avocat si sa faceti demersurile pentru instanta si veti cere daune pentru lovire si amenitare iar suma datorata sa vio restitue.Asta vo spun ca am patito. Mult Succes.

Tiu se pare ca suma o ceri in penal?
si ce vatamare de CML de 5 zile?
Pentru suma datorata nu ati formulat deja plangere penala ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soti batuti de cumnat carmen ala carmen ala Va supun atentiei urmatoarea intamplare: Dupa un eveniment neplacut in familie, fratele sotului sare la bataie, loveste cu capul prin surprindere pe ... (vezi toată discuția)
Amenintare GINGER GINGER Va rog sa ma ajutati! Am divortat in 2008, in urma unei batai aplicate de fostul meu sot mie si mamei mele in septembrie 2007, deoarece nu am fost de acord sa ... (vezi toată discuția)
Plingerea penala, unde si cum Costica33 Costica33 Din pacate, am de facut o plingere penala. Se poate depune la procuratura sau la politie? Nu prea inteleg eu diferenta. La politie se tergiverseaza si am ... (vezi toată discuția)