avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice pret neobisnuit de scazut
Discuție deschisă în Achiziţii publice

pret neobisnuit de scazut

Am castigat o licitatie - criteriul: pretul cel mai scazut - la diferenta de 43 lei (patruzecisitrei!!) fata de o alta firma. AC imi solicita raspuns si documente in baza art 202 alin 1 din oug 34 si art 36 din hg 925 pentru a justifica pretul neobisnuit de scazut. Va precizez ca diferenta de pret dintre cele doua oferte este de 0,25% si ca preturile au fost prezentate defalcat/produs.
1. As dori sa spuneti daca este normala o astfel de cerinta, in conditiile in care ofertele au fost aproape identice ca pret si acestea sunt si preturile de pe piata.
Nota: licitatia a fost la bugetari, iar istoricul (atribuirile) confirma cealalta firma concurenta ca fiind mereu castigatoare la aceste licitatii.
2. Cui ar trebui sa ma adresez pentru astfel de situatii?
Cel mai recent răspuns: madairina , utilizator 20:56, 21 Februarie 2011
Sunt doua criterii:
(i) unul pentru situatia in care sunt mai putin de 5 oferte care nu sunt considerate inacceptabile şi/sau neconforme - criteriul pentru a pune sub semnul intrebarii pretul ofertat este ca acesta sa reprezinte mai putin de 85% din valoarea estimata a contractului;
(ii) daca sunt cel putin 5 oferte care nu au fost considerate inacceptabile si/sau neconforme (atentie! nu este suficient sa fie 5 oferte pentru a se aplica acest criteriu, ci sa existe cel putin 5 oferte acceptabile si conforme), criteriul pe baza caruia se poate aprecia ca am putea fi in prezenta unui pret neobisnuit de scazut este ca pretul ofertat este sub 85% din media aritmetică a ofertelor calculată fără a se avea în vedere propunerea financiară cea mai mică şi propunerea financiară cea mai mare.
Deci, pentru a raspunde intrebarii puse de madairina, se aplica primul criteriu mentionat. In acest caz, firma care a licitat sub 85% din pretul estimat nu este descalificata din start, ci doar daca nu poate justifica pretul ofertat.
Multumesc mult de raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e cu 85%? Jurist TM Jurist TM Potrivit prevederilor OUG 925/2006 actualizata, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut raportat la ce urmeaza a se executa, furniza sau presta, ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut teodor82 teodor82 Buna ziua. In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o ... (vezi toată discuția)
Hg 834/2009?????- ;-))) melcsy melcsy Art. 36^1 - (1) In sensul prevederilor art. 202 alin. (1) din ordonanta de urgenta, o oferta prezinta un pret aparent neobisnuit de scazut in raport cu ceea ce ... (vezi toată discuția)