avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare functie

Ocup functia de contabil sef, prin concurs din 2008, intr-o institutie publica, fara a fi functionar public ci personal contractual.Incepind cu 31 .12.2010 s-a emis un ordin de catre autoritatea ierarhic superioara prin care se aproba nr. de posturi pt. unitate, precum si functiile de conducere. In urma acestui ordin nu mai apare functia de contabil sef ci de sef serviciu.
Am intrebat despre ce este vorba si au spus ca va trebui sa sustin un examen pentru ocuparea acestui post.
Intrebarea mea este pina la organizarea acestui examen eu ce functie am si care este baza legala;deasemenea functia de sef serviciu este inferioara celei de contabil sef si atunci nu inteleg de ce trebuie sa dau un nou examen.
Daca ma poate lamuri cineva cit este de legal acest lucru, i-as fi recunoscatoare1Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tincuc , utilizator 22:39, 1 Ianuarie 2011
Buna seara !
Sunt ceva neclaritati care rezulta din post-ul dvs. .
1. daca postul dvs. nu mai apare , inseamna ca il veti pierde ?!?... de aceea cred ca trebuie sa existe o explicatie ...in acest sens faceti o petitie scrisa prin care solicitati explicatii ...
2. ma intreb cum se va putea organiza legal concurs de ocupare a respectivului post in conditiile in care si in anul 2011 se prelungeste interdictia angajarilor in sistemul bugetar ( cu exceptiile de rigoare) ???
Daca erati incadrata pe functie publica va puteati tranfera ...
3.Cred ca cea mai buna solutie o reprezenta/reprezinta , in masura in care functia de sef serviciu era/este tot una de natura contractuala , sa modificati CIM existent prin acordul partilor , conform art. 41 (3) lit c Codul muncii .... in conditiile date este cea mai buna varianta a dvs. ...
Am inteles ce spuneti dvs , dar speta este astfel:cf. lg. 330/2009 functia de contabil sef s-a transformat in sef serviciu , prin ordin al ministrului de care apartine institutia noastra .Intrebarea mea este eu ca si contabil sef, daca postul meu s-a transformat (din motive financiare de altfel pentru ca indemnizatia este mai mica pentru sef serviciu) in sef serviciu, dar practic am aceleasi atributii, numai numele functiei si indemnizatia de conducere s-a modificat, fiind o functie inferioara din punct de vedere ierarhic , functiei pe care am ocupa-o prin concurs, de ce se mai organizeaza un nou concurs? !.. la care bineinteles ca am sa particip si eu????

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs ocupare post Haimi Haimi Dupa aplicarea noilor grile de salarizare de la 1 august 2016 in sanatate, exista obligativitatea legala ca un farmacist sef de circuit inchis (spital) sa ... (vezi toată discuția)
Avansari in grade si trepte Maria02 Maria02 Buna ziua, lucrez intr-o institutie publica...la noi suntem cativa care au terminat facultatea si au clasa 1...din acestia mai nou acum dupa 1 an le-au dat si ... (vezi toată discuția)
Trecerea de pe un post de contabil cu studii medii... pe unul de economist cu studii superioare marinchen marinchen Buna ziua ,as dori sa stiu care sunt pasii de transformare a unui post.intr-o institutie publica..din contabil cu studii medii..in unul de economist cu studii ... (vezi toată discuția)