avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor

Buna ziua. Unchiul meu a fost omorat de curand, de doi oameni, un adult si un minor. L-au urmarit pana acasa si au inceput sa-l bata, sarind cu picioarelt pe piept, rupandu-i coastele pe ambele parti, organele interne fiind distruse, apoi l-a sugrumat cu talpa piciorului, omorandu-l. Ca sa scape de cadavru, l-a aruncat in rau. Baietii au fost prinsi, si-au recunoscut fapta si acum sunt acuzati de omor calificat. pe certificatul medico-legal s-a trecut omro prin agresiune. Cei doi vor fii acuzati de omor calificat, iar dupa vreo 10 ani vor fii liberi. Pot face ceva pentru a schimba incadrarea juridica la omor deosebit de grav? Trebuie sa participe cineva din partea unchiului meu la proces?
Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 5 Aprilie 2008
pedeapsa s-ar fi redus la jumatate daca fapta ar fi fost savarsita de un minor si atat. minor cu major inseamna procedura obisnuita. Cruzimile reprezinta o agravanta si sunt prevazute expres la 176 lit.a
Se judeca in procedura obisnuita, dar pedeapsa aplicata minorului este tot de jumatate.
Iar pentru major: faptul ca savarsit infractiunea impreuna cu un minor este o circumstanta agravanta.
Dosarul il pot consulta oricand? Unde il gasesc?
Pai unde? :-/
In ce stadiu este? S-a terminat urmarirea penala?
E la instanta?
Inca nu e in instanta. Sau asa cred. Eu ca minora pot participa la proces?

Alte discuții în legătură

Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la calculul termenelor de prescriptie a raspunderii ... Mihail Adrian Mihail Adrian Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele pedepsei majorate ca urmare a unei circumstante ... (vezi toată discuția)
Dacă o acroșare rutieră a fost cercetată ca tentativă de ... Tracul Tracul Dacă o acroșare rutieră a fost cercetată ca tentativă de omor însă după efectuarea unei expertize încadrarea juridică s-a schimbat doar la ... (vezi toată discuția)