avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omor

Buna ziua. Unchiul meu a fost omorat de curand, de doi oameni, un adult si un minor. L-au urmarit pana acasa si au inceput sa-l bata, sarind cu picioarelt pe piept, rupandu-i coastele pe ambele parti, organele interne fiind distruse, apoi l-a sugrumat cu talpa piciorului, omorandu-l. Ca sa scape de cadavru, l-a aruncat in rau. Baietii au fost prinsi, si-au recunoscut fapta si acum sunt acuzati de omor calificat. pe certificatul medico-legal s-a trecut omro prin agresiune. Cei doi vor fii acuzati de omor calificat, iar dupa vreo 10 ani vor fii liberi. Pot face ceva pentru a schimba incadrarea juridica la omor deosebit de grav? Trebuie sa participe cineva din partea unchiului meu la proces?
Va rog ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 5 Aprilie 2008
Sunteti mostenitoarea unchiului dvs.?
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2008
Gabriela Mihai, Avocat
Da
Am inteles. Acum, pentru ca este inca in stadiul de urmarire penala nu aveti acces la dosar.
In schimb va puteti angaja un avocat pentru a va sfatui. Va puteti constitui si parte civila.
Multumesc pt sfaturi. :)
Inca o intrebare: omorul intra in competenta judecatoriilor?
Tribunalul este instanta competenta pentru a judeca in fond infractiunile de omor!

Alte discuții în legătură

Concurs sau infractiune unica? law_and_order law_and_order Buna seara! am si eu o intrebare: daca o persoana savarseste o fapta care intruneste atat o circumstanta de la omor calificat cat si una de la omor deosebit de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! la calculul termenelor de prescriptie a raspunderii ... Mihail Adrian Mihail Adrian Buna ziua! La calculul termenelor de prescriptie a raspunderii penale se iau in calcul limitele pedepsei majorate ca urmare a unei circumstante ... (vezi toată discuția)
Dacă o acroșare rutieră a fost cercetată ca tentativă de ... Tracul Tracul Dacă o acroșare rutieră a fost cercetată ca tentativă de omor însă după efectuarea unei expertize încadrarea juridică s-a schimbat doar la ... (vezi toată discuția)