sa ma lamureasca si pe mine cineva avizat!!!! va rog mult!!! #-o X-(
este valabil un contract de comodat incheiat intre o persoana fizica si o societate comerciala dizolvata dar neradiata???
doresc sa stiu temeiul legal care sta la baza legalitatii (sau nelegalitatii )acestui act??
care lege reglementeaza aceste acte???
Nu are legatura cu contractul. Societatea are personalitate juridica si capacitate civila numai pana la dizolvare. Dupa acest moment, indiferent ca e radiata sau nu, nu mai poate incheia acte juridice. E ca o persoana decedata care inca mai apare contribuabil in evidentele vreunei autoritati. Atat.
Efectele principale dizolvarii constau in deschiderea procedurii lichidarii si interdictia efectuarii unor operatii comerciale noi.
Societatea comerciala are, dupa dizolvare si pe toata durata lichidarii, personalitate juridica si chiar o capacitate restransa, limitata la nevoile lichidarii. Practic personalitatea juridica este mentinuta dupa dizolvare doar pt nevoile lichidarii ( Legea 31/1990, art. 233 alin.4).
Practic valabilitatea contractului de comodat tine de capacitatea societatii de a face sau nu acest act (vezi interdictia efectuarii, dupa dizolvare, a unor operatii comerciale noi) si nu de incetarea personalitatii juridice, care se mentine dupa dizolvare, pe toata durata lichidarii.
Si de la ce data inceteaza personalitatea juridica a SC: de la data radierii sau de la data incheierii lichidarii? Este sau nu radierea actul de deces al societatii comerciale?
Sincer ma indoiesc ca incheierea unui contract de comodat pe perioada lichidarii este compatibil cu ideea de capacitate restransa!
Si de la ce data inceteaza personalitatea juridica a SC: de la data radierii sau de la data incheierii lichidarii? Este sau nu radierea actul de deces al societatii comerciale?
Cu totul, personalitatea juridica inceteaza la data radierii.
Contractul de comodat a fost incheiat din urmatoarele motive : am fost numit administrator sechestru, dupa multe licitatii fara rezultat, cu obligatia de paza si intretinere a imobilului. Imobilul era debransat de la reteaua de distributie a energiei electrice, trebuia sa -l racordez intr-un fel deoarece locuiesc intr-o mansarda a imobilului .Am cerut partida doar pentru mansarda si am fost refuzat.Din Ianuarie 2006 nu am curent si stau la lumanare .M-au invartit cretinii de la electrica cum au vrut ,dar nimic concret, daca va postez raspunsurile lor oficiale ,cum emit ei ,,pareri '' si ,,credem ca'' (consideram!!!) va tavaliti pe jos de ras!! ! Oricum itentionez sa-i actionez in instanta dar nu prea stiu sub ce forma, nu cunosc cum se platesc taxele la daune , daca cer 300eur/zi de neracordare ( peste 1 500 000 ron)cat trebuie sa platesc taxe ??
SANT DISPUS SA PLATESC UNUI SPECIALIST IN ASTFEL DE CAUZE UN PROCENT DIN SUMA OBTINUTA CA DESPAGUBIRE ! ! ELECTRICA O MERITA CU VARF SI-NDESAT!!!
Firma dizolvata
mihail70
O firma care a fost dizolvata si care are in concesiune terenul pe care este sediul firmei pastreaza in continuare concesiunea terenului sau nu ? In acest ... (vezi toată discuția)