avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma dizolvata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma dizolvata

O firma care a fost dizolvata si care are in concesiune terenul pe care este sediul firmei pastreaza in continuare concesiunea terenului sau nu ? In acest caz cum se procedeaza ? Cine plateste redeventa ? Va multumesc anticipat ?
Cel mai recent răspuns: Primoris SRL , Consilier juridic 11:43, 12 August 2010
Prin dizolvarea firmei, dispare una din partile contractante.
Acesta este unul din motivele de reziliere a unui contract cu executare succesiva (chirie, comodat, concesiune).
procmarci a scris:

Prin dizolvarea firmei, dispare una din partile contractante.

Prin dizolvare soc nu "dispare" este prima etapa in vederea radierii
Pana la radiere soc are personalitate juridica
Conform Art. 233, alin (1) din Legea 31/ 1990, "Dizolvarea societatii are ca efect deschiderea procedurii lichidarii [...]
Tot conform Art. 233 din Legea 31/ 1990, dar de aceasta data, este vorba de alin (4), "Societatea isi pastreaza personalitatea juridica pentru operatiunile lichidarii, pana la terminarea acesteia"

Gresesc eu, daca trag concluzia ca personalitatea juridica este restransa strict la operatiuni legate de lichidare ?..

In acest caz, capacitatea de a contracta, sau de a ramane parte intr-un contract de concesiune, nu dispare ?.

In aceste conditii, nu are dreptate dl procmarci, cand spune ca acesta este un motiv de reziliere a unui contract cu executare succesiva ?
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
Primoris SRL, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societatii sogedacom sogedacom in anul 2006 am primit de la tribunalul Cluj , sentinta comerciala pt dizolvarea unei societati, care nu a mai avut activitate din 2004, cand in urma unor ... (vezi toată discuția)
Contestatie tabel creante elenadeverde elenadeverde In urma intocmirii tabelului de creante de catre lichidator pentru o societate care a intrat in insolvent si faliment prin procedura simplificata mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Doresc o informatie cu temei legal! va rog !!! cosminy_70 cosminy_70 sa ma lamureasca si pe mine cineva avizat!!!! va rog mult!!! #-o X-( este valabil un contract de comodat incheiat intre o persoana fizica si o societate ... (vezi toată discuția)