avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvarea societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvarea societatii

in anul 2006 am primit de la tribunalul Cluj , sentinta comerciala pt dizolvarea unei societati, care nu a mai avut activitate din 2004, cand in urma unor contracte soc a avuto pierdere destul de mare si datirii catre stat de 4000 lei .in 15.05.2006 primesc de la tribunal o sentinta prin care sunt anuntata ca soc este dizolvata , reclamant fiind ORC Cluj Napoca si dispune dizolvarea in tem disp art.237, alin1 lit.b din legea 31/1990 . Dispune comunicarea la D.G. Finante Cluj si publicarea ei in MO. Daca DGF ar fi facut recurs atunci trebuia sa primesc o instiintare de la tribunal, dat fiind faptul ca aveam datorii de 4000 lei noi , deoarece primesc trimestrial de la finante calcul cu dobanzi si penalitati.
cu multimiri
ani
Cel mai recent răspuns: Mirona Filipoiu , Consilier juridic 09:31, 3 Martie 2008
potrivit dispoziţiilor art. 233 alin.4 din Legea nr. 31/1990 republicată, societatea îşi păstrează personalitatea juridică pentru operaţiunile lichidării, până la terminarea acesteia, iar potrivit dispoziţiilor art. 259 din acelaşi act normativ, creditorii societăţii au dreptul de a exercita contra lichidatorilor acţiunile care decurg din creanţele ajunse la termen, până la concurenţa bunurilor existente în patrimoniul societăţii, iar după aceea se pot îndrepta împotriva asociaţilor, pentru plata sumelor datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie tabel creante elenadeverde elenadeverde In urma intocmirii tabelului de creante de catre lichidator pentru o societate care a intrat in insolvent si faliment prin procedura simplificata mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata mihail70 mihail70 O firma care a fost dizolvata si care are in concesiune terenul pe care este sediul firmei pastreaza in continuare concesiunea terenului sau nu ? In acest ... (vezi toată discuția)
Dizolvare judiciara cf. art 237 babysee babysee Buna ziua, \"am\" un SRL in curs de dizolvare judiciara conf. art. 237 din Legea nr. 31/1990 pt. nedepunere bilant, mandat administrator expirat etc. ... (vezi toată discuția)