avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

buna ziua, am o sentinta definitiva pentru drepturi salariale, reprezentant munca de noapte si munca suplimentara, problema este mai lunga, in care intra si itm-ul, societatea in cauza a refuzat orice dialog, nu a colaborat nici cu itm-ul, acesta a fost nevoit sa comunice constatarile cercetarilor prin afisare pe usa societatii in prezenta martorilor, dupa pronuntarea instantei am solicitat societatii in cauza in scris la care am atasat si sentinta, prin trimitere postala tip "recomandata cu confirmare de primire", sa-mi achite drepturile salariale stabilite de instanta, in baza prevederilor art.277, 279, al. (1), la 2 saptamani, am primit retur scrisoarea deoarece, societatea nu a primit recomandata in ciuda faptului ca a fost "avizata si reavizata", adresa destinatarului o am de la itm, care o are de la Registrul Comertului, este adevarat ca si itm-ul a pus in vedere prin actul constatator sa-mi achite drepturile salariale pana la 15.01.2011, insa, societatea in cauza a refuzat sa se prezinte la controlul itm, putin probabil sa indeplineasca hotararea sentintei si masurile dispuse de itm, ce as mai putea face :
1. sa adresez o sezisare parchetului conform art.279, al. (1), din Codul Muncii
concomitent cu
2. apelarea la un executor judecatoresc ?,
pe de alta parte, din start, societatea a devenit dubioasa inca de la inceput cand a preluat obiectivul, prin echipamentul "jegos, slinos si descusut" adus pentru angajati si prin faptul ca, nu au mai aparut pe la obiectiv dupa aceasta, societatea avand sediul in Bucuresti iar obiectivul intrun colt de tara, oricum, dupa o luna si jumatate cand au fost "abordati" asupra achitarii drepturilor salariale, au devenit brusc, reci si distanti insa, asta e, au obtinut contractul cu beneficiarul si..., asta e, va multumesc, cu tot respectul si "LA MULTI ANI" !.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 30 Decembrie 2010
Puteti sa formulati plangere penala , dar in acelasi timp sa apelati si la un executor judecatoresc pentru recuperarea banilor.
Ultima modificare: Joi, 30 Decembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta favorabila angajatului la recurs lili5 lili5 Recursul formulat de angajator a fost respins ca nefondat si sunt in posesia copiei legalizate dupa sentinta pronuntata de curtea de apel Alba. Care este ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu cristina/BZ cristina/BZ Intr-un dosar care are pe rol judecarea unui litigiu de munca am primit o sentinta civila prin care societatea comerciala la care am lucrat sa-mi plateasca ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila drepturi salariale george.seitan george.seitan Buna ziua, am si eu mai multe nelamuriri vizavi de neplata unor drepturi salariale la firma unde am lucrat. Acum citeva zile, instanta s-a pronuntat pe fond, ... (vezi toată discuția)