avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca pe apartament,divort si despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca pe apartament,divort si despagubiri

Buna ziua!Ma numesc Rebeca si vreau sa divortez de sotul meu.Ne-am casatorit in 2007 si imediat dupa nunta am dat avans de 11.000 euro avans la un apartament cu 3 camere(11.000euro avans din banii lui care ii avea in banca inainte de a ne cunoaste).Apartamentul in total a costat 45.000euro.Diferenta de 34.000 euro i-am luat prin banca girand cu apartamentul pe 30 de ani cu o rata lunara de 280 euro.Deci scotand si eu bani si el,apartamentul e trecut pe numele amandurora.Ideea e ca mama lui plateste ratele la banca de 280 euro.MORAL e al lui apartamentul(avansul fiind din banii lui si ratele platite lunar de mama lui).LEGAL e al amandurora.(scotand banii si eu si el e trecut pe numele si al lui si al meu).Intrebarea mea e daca poate sa ma despagubeasca el pe mine cumva ca eu nu imi permit sa platesc ratele nici macar ale mele si sa ii ramana apartamentul lui(pe numele lui).Este vreo lege care sa ma favorizeze pe mine?TIN SA MENTIONEZ ca avem si doi copii minori un baietel de 3 ani si o fetita de 9 luni.Divortez din cauza ca el bea foarte mult,pleaca cu zilele si nu imi lasa nici un ban in casa si e si violent(nu ma lovit dar sparge prin casa ce ii cade la indemana)si ma injura la ordinea zilei.VA ROG DATI-MI UN SFAT
Cel mai recent răspuns: IoanaAntoIli , utilizator 01:12, 31 Decembrie 2010
daca sotul dovedeste ca a platit avansul si ratele le plateste mama lui si mai ales daca poate plati ratele in continuare, ii va fi atribuita, daca o vrea. va prelua si creditul. ori obtine acordul bancii in prealabil pt a plati singur ratele, ori va cita si banca la partaj.
nu renteaza sa cereti dvs casa, daca nu-l puteti despagubi pe sot.
veti avea nevoie de un avocat sa va asiste in procesul de partaj, cereti sulta, cat credeti ca vi s-ar cuveni
Multumesc frumos.Oricum nu imi pot permite rate la banci avand in vedere ca am si doi copii minori.Intr-adevar mama lui plateste dar nu specifica de ce ttrimite doar ca trimite.Dar si parintii mei ne dau.Asa ca si eu pot declara ca si ai mei parintii ne dau si ai lui.
Opinia mea este ca nu prea aveti sanse sa obtineti ceva din apartament,Ati putea cere doar o sulta in conditiile in care in timpul casatoriei ati facut impreuna imbunatatiri dar si aici ar fi o discutie legata de participarea efectiva la realizari.In ce priveste celelalte bunuri dobandite in timpul casatoriei de principiu cota este de 1/2 dar si aici prin probe se poate face dovada participarii fiecaruia dintre soti,Cu alte cuvinte procentul se poate schimba.
Aveti nevoie de avocat in conditiile in care nu va intelegeti cu privire la partaj.
solicitati instantei ca apartamentul sa ii ramana sotului si dvs sa primiti o sulta.
D-na avocat Athe,el ma tot ameninta ca imi ia copii.Intr-adevar mi frica sa nu reuseasca,nu pt ca as fii facut eu ceva rau ci pur si simplu ca are bani.Aproximativ cat dureaza un divort daca ambele parti sunt de acord cu una cu cealalta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare apartament radu_daniela radu_daniela Buna ziua! Am si eu o problema.... Am avut o garsoniera dobandita inainte de casatorie. Ulterior am vandut-o - in timpul casatoriei - si am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Lamuriri partaj goguta10 goguta10 Buna ziua, impreuna cu sotul meu am achizitionat un apartament la care mai avem si acum credit la banca.In urma divortului de el am ramas cu copilul in acel ... (vezi toată discuția)
Apartament cu credit ipotecar. rate plătite înainte și după divorț. partaj după divorț blogurici blogurici Am cumpărat cu credit ipotecar un apartament în 2019, în timpul căsătoriei. Avansul și ratele au fost plătite un an de soț. Din 2020 eu plătesc toate ... (vezi toată discuția)