avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

copil

Buna ziua...sa icep cu problema mea: am 17 ani si acum 2 sapt am nascut un baietel...cand am aflat k sunt insarcinata am hotarat sa dau copilul sprea adoptie din diverse motive...am gasit o fam care isi dorea un copil am tinut legatura iar knd mititelul s-a nascut fam a venit la spital iar acel domn a recunoscut copilul k fiind al lui copilul ii poarta numele iar el este trecut la tata iar eu la mama...vreau sa imi iau copilul inapoi pt k nu pot trai fara el dar este posibil sa se faca alt certificat in care sa fiu trecuta doar eu iar baiatul sa imi poarte numele sau sa poarte numele tatalui sau biologic care a aflat abea acum???va rog ast un raspuns#-o:((
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:40, 2 Ianuarie 2011
se poate contesta recunosterea in instanta, de dvs sau tatal biologic
felicitari ca te-ai razgandit! tatal biologic al copilului poate in instanta sa promoveze o actiune de tagada a paternitatii in ceea ce il priveste pe tatal din certificatul copilului.
@athe, iar faci o ciorba din actiunile reglementate in dreptul familiei.
Ce treaba are tagada cu situatia din speta!? A spus cumva femeia ca era maritata? Daca ar fi fost maritata, atunci nici n-ar fi putut un alt barbat sa faca recunoasterea.

Art. 58. - Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi CONTESTATA de orice persoană interesată. (c. fam).

Contestarea recunoasterii de paternitate... asa se cheama actiunea ce trebuie promovata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea recunoasterii paternitatii daniel G daniel G Dna x si Dnul y au avut o relatie de concubinaj din care a rezultat un copil. Dnul y a recunoscut copilul. Dupa 6 ani, mama copilului recunoaste ca dnul y nu ... (vezi toată discuția)
Divort si recunoastere copil asboss28 asboss28 Buna ziua, am si eu o intrebare mai delicata, o prietena de a mea este maritata si are un copil de un an . Mentionez ca acest copil nu este al barbatului cu ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)