avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... predau sau nu permisul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

predau sau nu permisul?

Am avut un proces cu politia rutiera Iasi prin care am contestat un p.v. in urma caruia am primit o amenda de 540 ron si masura complementara:permisul suspendat 3 luni.S-a judecat, am primit decizia in care se scria citez:<IN NUMELE LEGI INSTANTA HOTARASTE:SE ADMITE CONTESTATIA IN PARTE,SE APLICA AVERTISMENT.TEREMEN DE RECURS:15 ZILE DE LA DATA COMUNICARII>.Intrebarea mea e :predau sau nu permisul?Mi-a spus un politist ca masura complementara ramane in vigoare.Mi se pare cam absurd atata timp cat nu s-au facut precizari in acest sens,eu am inteles din decizie ca am primit avertisment. As dori un raspuns rapid daca se poate pt ca pe 3 ianuarie imi expira cele 15 zile.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:30, 31 Decembrie 2010
Da , trebuie sa il predati intrucat masura complementara a suspendarii dreptului de conducere a fost mentinuta de instanta , pe cand sanctiunea principala a amenzii a fost inclocuita cu o alta sanctiune principala , si anume cea a avertismentului .
Cititi si mai sus in sentinta si motivarea si va veti lamuri .
Mai sus in sentinta scrie ca a existat contraventia dar fiind la prima abatere se aplica avertismitent.Am mai citit in alte sentinte si se spune clar in decizie ca masura complementara se mentine pe cand la mine nu scrie asa ceva.De unde D-zeu sa intuiesc ca trebuie sa predau permisul daca nu apare acest lucru in decizie sub nici o forma?
Daca nu s-a specificat de instanta nimic, masura complementara a suspendarii dreptului de conducere s-a mentinut si va trebui sa predati permisul.
Succes!
Daca tot nu sunteti lamurit, mergeti cu permisul si comunicarea la serviciul circulatie de unde apartineti dvs si va lamuresc instantaneu,#-o
Ca sa va explic mai clar:
Dvs ati contestat de fapt doua masuri;amenda si suspendarea dreptului de conducere,instanta a admis numai anularea amezii si exonerarea dvs de plata ei,cea de a doua,suspendarea permisului,fiind mentinuta.
In aceasta situatie trebuie predat permisul
Intarzierea predarii permisului,va atrage un "bonus" de inca o luna de suspendare,adaugata la sanctiunea initiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere suspendare permis iulius01 iulius01 am avut permisul suspendat 30 zile, am avut un proces in urma caruia mi-a fost anulata amenda contraventionala dar se pare ca a ramas suspendarea. Nu am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal Vladu79 Vladu79 Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)