avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... prescriere suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

prescriere suspendare permis

am avut permisul suspendat 30 zile, am avut un proces in urma caruia mi-a fost anulata amenda contraventionala dar se pare ca a ramas suspendarea. Nu am inteles la vremea respectiva, au trecut 2 ani 5 luni. Pot gasi o literea de lege care sa prescrie acest eveniment. A ramas doar sanctiunea complementara deci, nu si amenda propriu-zisa. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 17:54, 23 Noiembrie 2010
Din cate stiu eu, nu se poate sa ramana masura complementara. In conditiile in care a fost anulat procesul verbal de contraventie prin hotarare judecatoreasca, implicit este anulata si masura complementara a suspendarii dreptului de a conduce, chiar daca judecatorul in cuprinsul hotararii nu face referire expresa in dispozitiv.

Trebuie sa verificati daca nu cumva aveti un alt proces verbal de contraventie prin care s-a luat aceasta masura, iar dumneavoastra nu stiti de el. Mergeti la Inspectoratul de Politie si verificati.

Va multumesc!
in urma procesului a fost admisa plangerea in parte. s-a modificat procesul verbal in sensul inlocuirii sanctiunii amenzii contraventionale cu sanctiunea avertismentului. nementionand nimic de suspendarea permisului am presupus ca nu trebuie sa predau permisul. Ar fi frumos sa fie asa, eu trebuie sa duc in cateva zile decizia la politia rutiera si m-ar ajuta foarte mult sa fiu in cunostinta de cauza.
multumesc.
Avertisemntul este o sanctiune principala la fel ca si amenda , ramanand de executat sanctiunea complementara a suspendarii dreptului de conducere .
Practic dvs ati fost scutit de la plata pecuniara , inlocuindu-se sanctiunea principala cu o alta , adica avertismentul . Celelalte dispozitii din procesul verbal sunt mentinute ca temeinice , astfel ca va trebui sa vi se suspende dreptul de conducere , la care vi se va adauga si un spor de inca 30 de zile ptr ca nu ati predat permisul in termenul legal , in urma ramanerii definitive a hotararii judecatoresti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere LauraDorel LauraDorel Am contestat un proces verbal in instanta, proces verbal prin care, pentru contraventia prevazuta de art 41, alin 1 din OUG 195/2002 (vehiculele trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Se admite in parte-contestatie pv Eduard24 Eduard24 Buna ziua. Am fost sanctionat cu amenda contraventionala si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Dupa contestatie am primit aceasta ... (vezi toată discuția)
Amenda miturusanda miturusanda Daca am luat o amenda de circulatie care pe langa sanctiunea materiala imi mai suspenda si permisul de conducere, cand o contest trebuie sa cer obligatoriu ... (vezi toată discuția)