avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cum pot obliga un vecin sa mute scurgerea de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cum pot obliga un vecin sa mute scurgerea de la mansardarea pe care a facut-o?

buna ziua locuiesc la bloc pe scara noastra sa ivit 1 prb cineva de la etajul 4(ultimul) a facut asta vara pod ( mansardare ) executantul lucrarii a facut una din scurgerile de apa de pe acoperis exact in dreptul treptelor de iesire din scara si de atunci cand ploua toata apa se scurge in capul celor care ies din scara
cand ninge sau este frig cum este cazul in perioada asta gheata este permanent pe scari pt ca picura de la scurgere si ingheata plus turturii care se formeaza la scurgere si pot rani grav pe oricine nimereste in zona la momentul acela intrebarea este cum il putem determina pe cale legala sa rezolve situatia
de cand se lucra la acoperis seful scarii a tinut sa i anunte de aceasta prb si le a spus sa faca un burlan care duce pana jos si se rezolva prb dar nu au vrut
Trimiteti-i o notificare scrisa din partea coproprietarilor sau a asociatiei de proprietari (daca exista), prin care ii puneti in vedere ca, intr-un termen pe care il considerati rezonabil, sa ia masurile necesare pentru inlaturarea problemei.
In cazul in care in termenul pe care il acordati nu se conformeaza, adresati-va judecatoriei cu o actiune de "obligatie de a face".
Puteti verifica intre timp si daca are sau nu autorizatie de construire pentru mansarda, sens in care puteti sa faceti o sesizare la serviciul urbanism din cadrul primariei referitor la problema dumneavoastra; ei vor verifica daca exista sau nu autorizatie, daca a existat, daca s-a respectat proiectul si pot lua si masuri impotriva acestuia vis-a-vis de respectarea disciplinei in constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Mansardare ilegala onutzzzam onutzzzam Unde si cum pot afla daca vecinul de la patru are toate(si care sun acestea)autorizatiile privind mansarda ?trebuie acordul tuturor proprietarilor pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuim la o casa tip duplex (construit in urma cu ... Ioanagav Ioanagav Buna ziua! Locuim la o casa tip duplex( construit in urma cu 100 ani) aceasta fiind initial pe parter si in 2 ape, vecinii intre timp au facut modificari la ... (vezi toată discuția)