avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare proprietate în calitate de moºtenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare proprietate în calitate de moºtenitor

Sunt proprietarul a 5/8 dintr-o moştenire, celelalte 3/8 aparţinând altor 3 persoane (câte 1/8 fiecare). Doresc să vând proprietatea (casă+teren). Ce acte îmi trebuie de la cei trei?(acrduri; împuterniciri; eventual renunţări la părţle lor etc.)
Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 17:22, 31 Decembrie 2010
Nu pot renunța. Trebuie ca ei să facă procuri de vânzare în baza cărora dumneavoastră să vindeți în numele lor cotele lor de proprietate sau să se prezinte împreună cu dumneavoastră la întocmirea actului de vânzare.
sa va dea o procura prin care sa va imputerniceasca sa ii reprezentati la vanzare.
faceti un act de partaj in urma caruia imobilul sa va revina dvs cu obligatia platii sultei catre copratsi.
ulterior veti putea instraina intreg dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare mostenire divele divele Sunt 2 mostenitori pe terenuri si casa. S-a facut successiunea pe casa dar pe terenuri nu.La momentul succesiunii nu erau actele de proprietate. Acum s-au emis ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)
Va rog....daca ma puteti ajuta... onu_ion onu_ion In mod respectuos va solicit o lamurire intr-un caz de mostenire. Intentionez sa vand o portiune dintr-un teren intravilan ce face parte dintr-o serie de ... (vezi toată discuția)