avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda parcare in parc politia comunitara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda parcare in parc politia comunitara

Buna ziua
Am primit o amenda de 3000 lei pt parcarea in parcul de linga spitalul universitar, identificarea mea s-a facut prin dispecerat si in procesul verbal se spune ca sunt facute fotografii.
La intrarea in respectivul parc este o coborire a bordurii specifica intrarii intr-o parcare, un politist mi-a dat voie sa intru pe aleea din parc, nu exista nici un semn cu atentionarea ca daca intru primesc amenzi si in ce cuantum ; constatind ca am intrat pe aleea unui parc (cu nenumarate masini parcate) si vazind numerosi politisti cu veste galbene, am incercat sa ies de pe aceasta alee, dar fiind blocata de o alta masina ce incerca sa intre, iesirea mea a durat citeva minute.
Ce solutie exista pt a anula sau micsora , esalona,aceasta amenda (nu am acesti bani) si daca se percepe penalizare la aceasta suma ?
Mi se spune ca ma executa silit; ce inseamna acest lucru?

multumesc anticipat

monica

Buna ziua! Penalizari nu se poate percepa la aceasta amenda.Exista solutia atacari plangeri contraventionale intr-o instanta civila(daca mai puteti face acest lucru) trebuie atacata in 15 zile de la incheierea procesului verbal,si cu putina sansa se poate anula procesul verbal in consecinta si amenda primita.Cat despre executarea silita aceasta consta in executarea unor parti din veniturile dvs(salariu,conturi in banca sau ce detineti dvs),dar si in aceasta privinta puteti benefecia de intelegere si cred eu ca o puteti plati esalonat
Cand s-a intamplat acest eveniment?
Adica, daca n-au trecut 15 zile pentru a fi in termen cu o plangere contraventionala.
In plangere puteti motiva faptul ca nu exista nici un semn de circulatie care sa interzica accesul in parc, in incinta mai erau si alte autoturisme parcate, iar agentul de la intrare nu a obiectat la intrarea dvs. in parc.
Asta, dovediti cu un martor care a fost cu dvs. in masina la momentul evenimentului.
Daca nu mai sunteti in termen, platiti amenda la mica intelegere cu organul fiscal.
Va multumesc pentru raspuns.
Contraventia s-a produs pe data de 14.12.2010
Procesul verbal s-a incheiat pe 22.12.2010
A fost trimisa prin posta si ridicata astazi 31.12.2010
Martor este sotul meu iar numeroasele masini parcate acolo erau indrumate pt parcare de 2 persoane .
La rubrica despre martor, numarul masinii este scris gresit partial, taiat si apoi inlocuit cu numarul meu.

Deci actionati intr-o instanta civila,daca spuneti ca sunt taieturi sau mazgaleli aveti sanse.Succes
MONICA 1968 a scris:


Contraventia s-a produs pe data de 14.12.2010
Procesul verbal s-a incheiat pe 22.12.2010
A fost trimisa prin posta si ridicata astazi 31.12.2010
...
La rubrica despre martor, numarul masinii este scris gresit partial, taiat si apoi inlocuit cu numarul meu.




Nu am inteles, la rubrica pentru martor, nu sunt trecute date de identificare ale unui martor, cu nume, adresa, CNP?
Pentru ca PV s-a incheiat in absenta dvs, trebuia mentionat, conform art. 19 (1) din OG2/2001, de ce s-a intamplat asa:

Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat

Alte discuții în legătură

Urgenta! - plangere contraventionala! fany22 fany22 Buna, Am primit un proces verbal de contraventie, cum ca o masina a firmei mele a parcat acum 4 luni pe o parcare cu plata si nu avea bon afisat. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara liviu_d80 liviu_d80 Am o mica problema. Politia comunitara poate sa intocmeasca procesul verbal de amenda fara persoana de fata a fi prezenta sa semneze de primire? (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara pentru parcare in parc onehappyflyer onehappyflyer Acum cateva zile soacra mea a primit o recomandata care s-a dovedit a fi o amenda de 3000 lei de la politia comunitara pentru parcare in parc. Pana aici ... (vezi toată discuția)