Va rog sa fiti mai explicit! Detaliati cazul!
Este posibil de exemplu sa fii sanctionat contraventional si sa refuzi sa semnezi procesul verbal! Atunci se semneaza de catre un martor asistent! Si cine vede procesul verbal nu are de unde sa stie ca ati fost sau nu de fata ci ca ati refuzat sa semnati!
Sunt cazuri si cazuri!
Procesul verbal a fost intocmit in urmatoarea situatie:
Eu si mai multi vecini parcam masinile in incinta unei institutii- policlinica. Am fost atentionat prin afise lipite pe masina ca mi se va da amenda, dar neavand unde sa parchez am continuat sa parchez tot acolo. Intr-o seara cand am intrat in incinta unde politisti comunitarii erau acolo, mi-au cerut imediat actele de indentitate nu am vrut sa le dau si am plecat din institutie parcand masina in alta parte. Dupa 1 luna m-am trezit cu amenda la posta. Chestia ca mai sunt alti vecini in prezent care parcheaza masina in institutie. Cum pot sa fac sa scap de amenda?
Simplu: consultati un avocat, pentru ca acesta sa vada procesul-verbal, sa vada eventualele lipsuri(motive de nulitate)-in caz ca exista, si sa va indrume.Deasemenea puteti dovedi(si aici aveti nevoie de probe) ca nu ati savarsit nicio fapta(desi cu totii stim acum....:D )Sunt multe elemente care trebuie avute in vedere pentru a putea rasturna prezumtia de legalitate si temeinicie de care se bucura un proces-verbal.
Sau varianta mai simpla(decat prima simpla): Sa cititi OG 2/2001 privind regimul juridic al contraventiei si celelalte acte normative in baza carora ati fost sanctionat.