avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda Politia Comunitara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda Politia Comunitara

Am o mica problema. Politia comunitara poate sa intocmeasca procesul verbal de amenda fara persoana de fata a fi prezenta sa semneze de primire?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:04, 28 Octombrie 2009
Fara continutul PV intocmit de catre autoritate este imposibil de emis un raspuns la articol.
Este de preferat sa consultati avocat care in baza Pv eventual profesionalism sa va comunice eventualel optiuni in favoarea dvs,eventual demers in instanta.

liviu_d80 a scris:

Am o mica problema. Politia comunitara poate sa intocmeasca procesul verbal de amenda fara persoana de fata a fi prezenta sa semneze de primire?

Conform art.19 din Og nr. 2/2001 modif. exista posibilitatea aceasta.
Art. 19. - (1) Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de contravenient. In cazul in care contravenientul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, agentul constatator va face mentiune despre aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de cel putin un martor. In acest caz procesul-verbal va cuprinde si datele personale din actul de identitate al martorului si semnatura acestuia.
(2) Nu poate avea calitatea de martor un alt agent constatator.
(3) In lipsa unui martor agentul constatator va preciza motivele care au condus la incheierea procesului-verbal in acest mod.
Procesul verbal despre care faceti vorbire,a fost incheiat cu respectarea prevederilor legale(art 19 din OG nr.2/2001).Cel putin teoretic exista doua contraventii constatate,cea de refuz de legitimare si cea de parcare intr-un loc nepermis.
Puteti formula contestatie la judecatorie,in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal ,in situatia in care puteti dovedi despre constatarile politistului ca nu sunt reale sau ca procesul verbal a fost intocmit prin nerespectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verval de contaventie trimis prin posta cu toate ca am fost prezent in momentul intocmirii lui solcan_ionut solcan_ionut Dupa ce am parcat masina, mi s-a solicitat actele la control decatre un agent de politie care mi-a zis ,,ca ma urmarit prin localitatea pt ca vorbeam la ... (vezi toată discuția)
Proces verbal incheiat in lipsa a001122 a001122 ma poate lamuri cineva in ce condidii se poate incheia un proces verbal de constatare a contraventiei in lipsa? stima (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal contraventie maria cirnu maria cirnu Buna ziua, In data de 18 iunie fiica mea (majora) impreuna cu alti 10 colegi (unii dintre ei nu au 18 ani) au fost legitimati de catre un politist comunitar ... (vezi toată discuția)