avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Legea 85 /2006
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Legea 85 /2006

Salut tuturor si ma bucur ca exista un forum care se ocupa de astfel de probleme.
Am si eu o problema mai mult sau mai putin comuna.

Cand sa ma pregatesc de sarbatori ca tot omul ,primesc o citatie ca va trebui sa ma prezit la tribunal in calitate de parat.
Motive:
Conform facuturi fiscale seria xxx nr 2xx/2007 Societatea comerciala A&A international prod com srl cui 3447772 a vandut paratului autoturismul marca hyundai xd/ elantra
an fabricatie 2004,la pretul de 10.000 lei.
Mentionam ca autovehicolul a fost radiat de pe numele societati in data de 21/11/2007.

In temeiul art 79 si 80 ain 1 litera B si C din legea 85/2006,transferul de drepturi patrimoniale este lovit de nulitate absoluta petru urmatoarele motive:

1 Sa urmarit prejudicierea creditorilor societati prin scoatera autoturismului din patrimoniu debitoarei;
2 Pretul este neserios si nesincer in raport cu starea autoturismului la data respectiva si cu preturile unor autoturisme asemanatoare practicate pe piata libera.

Eu in 2007 am cumparat o masina care nu era deloc in cele mai bune conditi, s-au cerut 4000 de euro(la momentul respectiv un euro era aproximativ 3.5 ron) am negociat si am cumparat-o cu suma de 10.000 ron
Am primit masina ,CERTIFICAT DE NEURMARIRE FISCALA si factura cu chitanta.
De la ora aceea si pana in prezent masina a mincat f multi bani.Si nu mi se pare corect ca dupa 3 ani sa vina cineva si sa imi ceara sa restitui autovehiculul in care eu am investit o multime de bani si nu numai.Pentru simplul fapt ca firma care mi-a vandut masina a intrat in faliment.
Daca sa mai lovit cineva de asa ceva, ce este de facut?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Claudiu_dar , utilizator 18:42, 2 Ianuarie 2011
Aveti vreo oarece legatura cu societatea vanzatoare sau cu administratorii ei?
Nu am nici un fel de legatura nici cu firma nici cu atministratorul acesteia.
Masina am gasit-o intr-un cartier brasovean cu un anunt mare cu de vanzare lipit pe luneta
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
Claudiu_dar, utilizator
La prima vedere intradevar pretul de achizitie de aprox 2800 EU este foarte mic in comparatie cu pretul de achizitie si vechime, dar problema se pune astfel:
1. Cel care a introdus cererea si face afirmatia
2 Pretul este neserios si nesincer in raport cu starea autoturismului la data respectiva si cu preturile unor autoturisme asemanatoare practicate pe piata libera.

trebuie sa o si probeze in instanta !
2. Dvs trebuie sa formulati o intampinare in care aratati ce ne-ati povestit aici si sa depuneti in probatoriu documentele aferente: facturi + chitante de achizitie , reparatii etc , eventual niste poze din 2007 daca aveti ...
O situatie oarecum asemanatoare am patit-o si eu cu niste ani in urma cand nu eram lichidator si nu stiam cu ce se mananca legea falimentului pe vremea aceea.
Multumesc mult pentru interesul acordat.

Eu ma ocup cu repratii auto de ori ce fel si am facut multe lucruri singur.
Pana in luna decembrie 2010 nici nu am visat ca poate exista o asemenea lege in romania prin care poate sa vina cineva sa iti ceara bunul tau cumparat cu factura si chitanta.
Nu cred ca am poze din 2007 cu ea nu as fi avut de ce sa le fac.

Din experienta dvs au catig de cauza reclamanti in astfel de procese? Adica chiar ar putea sa imi ia masina dobadita cinstit char daca o cumparam cu un leu?

Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Claudiu_dar, utilizator
Din experienta dvs au catig de cauza reclamanti in astfel de procese?

asa cum am mai spus reclamantul trebuie sa-si probeze afirmatiile
Adica chiar ar putea sa imi ia masina dobadita cinstit char daca o cumparam cu un leu?

In cazul asta este evident ca si din recuperarea fierului vechi ar fi recuperata o suma mai mare de 1 leu !!

Ca sfat - presupun ca masina a fost achizitionata de soc in lesing si dupa finalizarea lui (3 ani) au vandut-o dvs deci suma de 10.000 lei este un profit- daca este asa puteti sa aminititi de acest lucru in intampinare

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare marcel.damaschin marcel.damaschin O societate comerciala poate cumpara un bun de folosinta indelungata sa-i zicem, de la o persoana fizica? In ce conditii si cum poate fi evidentiat in ... (vezi toată discuția)
Ajutor, bunurile societatii mariusstefan71 mariusstefan71 Sunt asociat intr-un SRL 50%. Celalalt asociat indeplineste si functia de administrator. Pe 27.07.2009 mi-am vandut autoturismul proprietate personala in ... (vezi toată discuția)
Plata catre persoana fizica cu domiciliul in strainatate vanatorul vanatorul Ca societate, am cumparat un autoturism in valoare de peste 10.000 lei de la o persoana fizica straina, fara cont bancar in Romania. Cum se face plata ... (vezi toată discuția)