avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Plata catre persoana fizica cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Plata catre persoana fizica cu domiciliul in strainatate

Ca societate, am cumparat un autoturism in valoare de peste 10.000 lei de la o persoana fizica straina, fara cont bancar in Romania. Cum se face plata corect?
Daca exista un intermediar, cu cont in tara, se poate face plata in contul lui, daca da ,in ce conditii si cum?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Matzku , Contabil 17:15, 28 August 2019
Buna ziua,

Ati cumparat masina si aveti un contract ca sa jutifice aceasta achizitie. Deci unde este problema pentru a face plata? Veti face plata in moneda contractului direct in contul bancar al persoanei fizice din afara Romaniei in baza contractului.

De ce ati dori sa va complicati cu plata unui intermediar chiar daca are cont bancar in Romania? Daca insa aveti acest intremediar si preferati aceasta versiune, intermediarul va trebui sa va emita o factura fiscala care sa reprezinte valoarea autoturismului si a comisionul sau de intermediere. In contabilitate veti inregistra intreaga factura ca fiind valoarea autoturismului (OMFP 1802/2014 CAPITOLUL 1 SECTIUNEA 1.2 punctul 8. – 6 reglementeaza costul de achizitie al bunurilor).- mai putin TVA-ul-

Astfel, costul de achizitie contine:
pretul datorat + toate cheltuielile si taxele nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective, adica toate cheltuielile necesare aducerii in stare de functionare a bunului respectiv - reduceri comerciale acordate de furnizor si inscrise pe factura de achizitie. In costul de achizitie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obtinerea de autorizatii si alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara svisarinescu svisarinescu Buna ziua, Cumparam un produs din Germania care este trimis direct in Italia unde este montat pe o instalatie (aceasta instalatie este cumparata). Pe ... (vezi toată discuția)
Taxa novatie teodora g teodora g buna ziua as dori sa stiu daca taxa de novatie din cadrul unui contract de novatie, preluare autoturism este inclusa in costul de achizitie al mijlocului fix ... (vezi toată discuția)
Recepție marfă intracomunitară pe bază de aviz. cum se înregistrează factura, ținând cont de costurile adiționale? svisarinescu svisarinescu Buna zaiu, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna ianuarie primesc marfa din Germania pe baza de aviz ( packing list) , iar factura o primesc pe 06 ... (vezi toată discuția)