avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Achizitie intracomunitara

Buna ziua,

Cumparam un produs din Germania care este trimis direct in Italia unde este montat pe o instalatie (aceasta instalatie este cumparata). Pe factura din Italia apare diferit c.v. instalare si valoare instalatie).Este corect sa includ valoarea instalarii in valoarea instalatiei ?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 19:21, 24 Septembrie 2018
Conform OMFP 1802/2014, puteti include manopera pentru instalare in costul de achizitie deoarece este legat de achizitia instalatiei.
''Costul de achiziţie al bunurilor cuprinde preţul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepţia acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la autorităţile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziţiei bunurilor respective.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea bunurilor in contabilitate la pretul fara tva gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna seara. Nu profesez in domeniul contabil, dar in desfasurarea activitatii profesionale am tangente cu el, de aceea as dori sa ma lamuriti in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Recepție marfă intracomunitară pe bază de aviz. cum se înregistrează factura, ținând cont de costurile adiționale? svisarinescu svisarinescu Buna zaiu, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna ianuarie primesc marfa din Germania pe baza de aviz ( packing list) , iar factura o primesc pe 06 ... (vezi toată discuția)
Componente la costul de achizitie. antonelacalciu antonelacalciu in costul de achizitie al unui bun se includ transportul sau alte cheltuieli de manipulare? de ex am achizitionat beton si am pe factura pretul betonului, si ... (vezi toată discuția)