avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Componente la costul de achizitie.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Componente la costul de achizitie.

in costul de achizitie al unui bun se includ transportul sau alte cheltuieli de manipulare? de ex am achizitionat beton si am pe factura pretul betonului, si servicii de pompare , aceste servicii intra in pretul betonului???
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 14:43, 11 Decembrie 2013
antonelacalciu a scris:

in costul de achizitie al unui bun se includ transportul sau alte cheltuieli de manipulare? de ex am achizitionat beton si am pe factura pretul betonului, si servicii de pompare , aceste servicii intra in pretul betonului???

3055/2009

51. - (1) Costul de achizitie al bunurilor cuprinde pretul de cumpărare, taxele de import
si alte taxe (cu exceptia acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la
autoritătile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare si alte cheltuieli care pot fi
atribuibile direct achizitiei bunurilor respective.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa novatie teodora g teodora g buna ziua as dori sa stiu daca taxa de novatie din cadrul unui contract de novatie, preluare autoturism este inclusa in costul de achizitie al mijlocului fix ... (vezi toată discuția)
Nir crystyna2000 crystyna2000 daca factura contine marfuri si transport, nu este normal ca in NIR sa se regaseasca numai valoarea marfurilor(fara TVA) ? mie mi se pare firesc, insa firma ... (vezi toată discuția)
Valoare de inventar militaru militaru Buna seara Reprezint o PJ-am achizitionat o casa si am mers la bugele locale-sa o inregistrez-aici mi s-a comunicat ca la valoarea de achizitie se adauga ... (vezi toată discuția)