avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Taxa novatie
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Taxa novatie

buna ziua as dori sa stiu daca taxa de novatie din cadrul unui contract de novatie, preluare autoturism este inclusa in costul de achizitie al mijlocului fix sau poate fi considerat un comision de analiza?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:23, 12 August 2013
Potrivit ordin 3055/ 2009:

51 - (1) Costul de achiziţie al bunurilor cuprinde preţul de cumpărare, taxele de import şi alte taxe (cu excepţia acelora pe care persoana juridică le poate recupera de la autorităţile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare şi alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achiziţiei bunurilor respective.
În costul de achiziţie se includ, de asemenea, comisioanele, taxele notariale, cheltuielile cu obţinerea de autorizaţii şi alte cheltuieli nerecuperabile, atribuibile direct bunurilor respective.

Deci taxa de novatie este nerecuperabila si deci intra in cost achizitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire corecta nir claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, atunci cand intocmesc NIR-ul, includ in valoarea unitara a produselor receptionate si valoarea timbrului ... (vezi toată discuția)
Valoare de inventar militaru militaru Buna seara Reprezint o PJ-am achizitionat o casa si am mers la bugele locale-sa o inregistrez-aici mi s-a comunicat ca la valoarea de achizitie se adauga ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea bunurilor in contabilitate la pretul fara tva gigi_ilie2004 gigi_ilie2004 Buna seara. Nu profesez in domeniul contabil, dar in desfasurarea activitatii profesionale am tangente cu el, de aceea as dori sa ma lamuriti in urmatoarea ... (vezi toată discuția)