avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caz disperat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caz disperat

Buna ziua,
Sunt un tata disperat, care isi iubeste foarte mult copilul (un baietel de 2 ani si 3 luni), dar din pacate mama doreste sa divorteze (procesul a inceput deja).Problema esta ca , copilul este foarte atasat de mine, si mama - constienta de acest lucru - doreste sa rupa acest atasament in timp invocand motive pe care imi e rusine sa le fac publice aici.
Eu nu vreau sub nici o forma sa las copilul fara sentimentele tatalui - si vreau sa fac tot posibilul si imposibilul ca sa nu se intample asta.Va rog sa ma imi spuneti daca pot sa obtin copilul in fiecare weekend, cum pot demonstra atasamentul copilului fata de mine, daca pot sa cer o expertiza medicala din care sa reiasa cum incearca mama sa motiveze faptul ca acest copil ma iubeste foarte mult, si va mai rog sa imi recomandati un avocat foarte bun (din Bucuresti) , pentru ca este vorba de linistea sufleteasca a unui copil total nevinovat. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:53, 27 Martie 2008
Inteleg din faptul ca doriti sa va vizitati copilul in weekend faptul ca sunteti de acord ca mama sa aiba custodia acestuia.
Expertiza medicala nu poate fi relevanta pentru dovedirea afectiunilor fata de copil, decat daca vie in concurs cu alte fapte : drumuri dese la medic, nepasarea parintelui care cere custodia, etc..
Dreptul la vizita in general se acorda, dar masura in care se acorda depinde de la caz la caz.
Va multumesc pentru raspuns si vin cu cateva precizari:
- Nu sunt deacord ca mama sa aiba custodia ,dar nu stiu ce sanse am sa o obtin eu (desi am venituri si conditii mult mai bune).
- Nu doresc PROGRAM DE VIZITA si doresc sa iau copilul la mine in fiecare weekend (sa sambata dimineata pana duminica seara)
-Prin expertiza medicala doresc sa dovedesc modul aberant in care mama justifica atasamentul meu fata de copil.
1. Daca doriti incredintarea copilului trebuie sa o cereti. Sincer, nu cred ca aveti prea mari sanse.
2. Faptul ca doriti sa luati copilul in weekend tot program ii spune. Trebuie sa-l cereti. Faptul ca procesul a inceput deja s-ar putea sa aveti o problema. Noi nu stim in ce stadiu este (cate infatisari ati avut pana acum) si este cam greu sa va sfatuim ce sa faceti.
3. In ceea ce priveste expertiza, daca nu stim amanunte nu ne putem pronunta. Eventual putem banui ce se intampla p-acolo.
Incercati dvs. sa va luati un avocat, cu care sa discutati in amanunt, fara rusine (exact ca la preot) si apoi impreuna o sa gasiti o solutie.
La cat de mult sustineti ca va doriti copilul, cam tarzior ati apelat la pareri de avocati si asta asa, numai pe un forum juridic.
Sa gasesti un avocat bun e munca si dureaza, uneori, cateva saptamani.
Un avocat bun e ala care te convinge si-ti spune cam ce sanse ai, chiar de nu-ti place ceea ce auzi de la el.
Un avocat bun iti arata clar si care sunt dezavantajele...
V-am spus asta ca sa va puteti orienta... Dar cum sa veniti pe un sait unde sunt atatia avocati si sa intrebati de un avocat... Cam care sunt sansele ca fiecare dintre noi sa nu se recomande pe el insusi sau sa va trimita mesaje private gen: pick me! pick me! :))
Nu cred ca v-ati orientat tocmai bine... ;)
Incercati sa mergeti la 2-3 avocati la cate o consultatie juridica, indiferent ca ii gasiti pe net sau din recomandari si, in functie de ceea ce va spun si va conving, alegeti unul.

Multa bafta va doresc! Si grabiti-va, asa cum spunea colega, cine stie la ce termen e dosarul si cate mai poate schimba sau nu un avocat, cat de bun sa fie el!
Multumesc tuturor celor care mi-au dat sfaturi...si revin cu amanunte (ca sa fie mai clar):

1 Am consultat inainte de inceperea procesului un avocat (culmea gasit pe net)....si am ramas dezamagit (de aceea am intrebat de avocat bun)...acel avocat s-a rezumat la a spune "oo..copilul e prea micut....". sau "nu-mi face placere acest tip de divort "....iar unele lucruri nu mi le-a spus , printre care nu mi-a spus de exemplu, ca pot cere interogatoriu sotiei...si nici nu mi-a spus cat de mult tine cont instanta de raspusnurile la interogatoriu....(am aflat de intorogatoriu dupa nopti de cautari pe net, dar inca nu stiu cat conteaza acest interogatoriu)

2 Procesul a avut o singura infatisare in care judecatorul a cerut probele si a dat un termen.

3 De ce cer expertiza....din pacate nu pot spune decat eventual pe privat.

Alte discuții în legătură

Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Incredintare custodie minor de 8 ani si jumatate catre tata catescudoru catescudoru Sunt casatorit de 11 ani.In urma casatoriei a venit pe lume un baietel,acum in virsata de 8 ani si jumatate.De circa 3 luni sunt in divort,si doresc ... (vezi toată discuția)