avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Caz disperat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Caz disperat

Buna ziua,
Sunt un tata disperat, care isi iubeste foarte mult copilul (un baietel de 2 ani si 3 luni), dar din pacate mama doreste sa divorteze (procesul a inceput deja).Problema esta ca , copilul este foarte atasat de mine, si mama - constienta de acest lucru - doreste sa rupa acest atasament in timp invocand motive pe care imi e rusine sa le fac publice aici.
Eu nu vreau sub nici o forma sa las copilul fara sentimentele tatalui - si vreau sa fac tot posibilul si imposibilul ca sa nu se intample asta.Va rog sa ma imi spuneti daca pot sa obtin copilul in fiecare weekend, cum pot demonstra atasamentul copilului fata de mine, daca pot sa cer o expertiza medicala din care sa reiasa cum incearca mama sa motiveze faptul ca acest copil ma iubeste foarte mult, si va mai rog sa imi recomandati un avocat foarte bun (din Bucuresti) , pentru ca este vorba de linistea sufleteasca a unui copil total nevinovat. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:53, 27 Martie 2008
Da,dumneavoastra doriti sa aveti copilul in weekend-uri,dar acest lucru poate fi posibil doar in doua conditii;
1.se poate fixa un program de vizitare pe cale amiabila(lucru foarte greu de realizat)
2.sau se fixeaza un program de vizitare a minorului (el asa se numeste)prin instanta,printr-un proces si acesta nu presupune neaparat vizitarea lui la domiciliul sau,ci poate fi luat si dus la domiciliul dumneavoastra sau in alta parte,dar bineinteles dupa un program bine stabilit, de zile si ore exacte.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Din pacate pt tatal copilului acest lucru nu il poate realiza decat daca preseaza in instanta.Evident ca, fara avocat nu are cum sa forteze obtinerea unei tranzactii.
Dar, are posibilitatea ca, ulterior sa deschida o noua actiune.
Intr-un eventual apel nu vad perspective favorabile pt tatal minorului.

avocat Claudiu Lascoschi
Da' si cu avocat, cum credeti ca-i va da o instanta copilul mamei spre incredintare 5 zile pe saptamana si vizita 2 zile pe saptamana tatalui? E normal sa plimbi copilul asa, tot la cateva zile?
IN FIECARE WEEKEND... nu prea vad sanse sa-l primeasca...

Domnule avocat, la noi nu exista custodie unui copil... macar noi, avocatii, sa cunoastem institutiile de drep.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Discriminare sot truevio truevio Am asistat o multime de soti in dosare de divort cu minori. De fiecare data cand sotul(barbatul) doreste incredintarea minorului sunt trista. Nu stiu cum se ... (vezi toată discuția)
Incredintare custodie minor de 8 ani si jumatate catre tata catescudoru catescudoru Sunt casatorit de 11 ani.In urma casatoriei a venit pe lume un baietel,acum in virsata de 8 ani si jumatate.De circa 3 luni sunt in divort,si doresc ... (vezi toată discuția)