avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare custodie minor de 8 ani si jumatate catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare custodie minor de 8 ani si jumatate catre tata

Sunt casatorit de 11 ani.In urma casatoriei a venit pe lume un baietel,acum in virsata de 8 ani si jumatate.De circa 3 luni sunt in divort,si doresc incredintarea custodiei copilului.Doresc custodia,intrucat :
-mi am dorit acest copil,
-m am ocupat efectiv de cresterea si educarea lui,din primele zile de cand a venit pe lume,cresa,gradinita,scoala,medic de familie.....etc, si pot demonstra asta cu probe si martori......
Din pacate acelasi lucru il doreste si mama copilui, si de aici tergiversari,amanari......apeleaza la fel de fel de tertipuri, de la obtinerea si aducerea in instanta a unor martori si probe mincinoase (care sa demonstreze contrarul),pana la diverse modalitati de a indeparta baiatul de mine.
De doua saptamani este plecata de acasa cu copilul fara sa fiu anuntat in vre-un fel, neraspunzind la telefon.Abia dupa o saptamana am aflat ca este la parintii ei,care locuiesc in alt judet,(nu ma lasa nici macar sa vorbesc la telefon cu copilul).
Ce si cum ar trebui sa procedez,si ce sanse am ????
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 13:32, 1 Ianuarie 2010
Aduceti martori pentru a constata aceasta noua realitate,atat pentru procesul de divort,cat si pentru a introduce o noua actiune de incredintare a minorului,pe calea ordonantei presedintiale-va sfatuiesc eu-care are caracter vremelnic,pana la solutionarea capatului de cerere privind incredintarea din actiunea de divort.
Aceasta va fi dovedita cu acte,1-2 martori,interogatoriu si ancheta sociala.
Angajati-va avocat pentru a va sustine actiunile.
Buna ziua!
LA MULTI ANI ! Un an nou bun cu multe relizari si ce va doriti sa se implineasca.
Tot respectul vis'a'vis de intentia dumneavoastra de a lua copilul la dumneavoastra sa va ocupati de cresterea si educatia lui. Putini tati se sacrifica in felul acesta pentru copilul sau.
De regula tatii cer custodia minorilor doar ca sa faca rau,ca sa se razbune pe mame.
Pentru dumneavoastra, JOS PALARIA !
Luptati pentru micut! Poate nu obtineti custodia lui, dar cu un avocat bun puteti obtine un program de vizita avantajos, in care sa stati mai mult timp cu micutul.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor tatalui anan anan - Ce pot face pentru a aduce copilul acasa, acolo unde s-a nascut, a crescut si are prieteni pana la varsta de 8 ani? - Ce pot face pentru a obtine ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului meu koko78 koko78 buna.as avea si eu o intrebare ?sunt in divort ,bebele meu are 5 luni.pot sa obtin custodia lui?sotia are rate de 5 mil.in caz de divort ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Divort dannyy26 dannyy26 as vrea sa stiu ce sa fac pentru a divorta daca nu am servici si am copil de 8 luni.nu ma inteleg cu sotul. (vezi toată discuția)