- Ce pot face pentru a aduce copilul acasa, acolo unde s-a nascut, a crescut si are prieteni pana la varsta de 8 ani?
- Ce pot face pentru a obtine incredintarea copilului ca tata?
- Ce probe m-ar ajuta?
Sunt casatorit de peste 10 ani. Inca de la inceput relatia dintre noi nu a fost foarte buna, deoarece intre noi nu a existat comunicare. Cu toate acestea mi-am dorit foarte mult un copil si dupa aproximativ 2 ani si jumatate, in urma tratamentelor si a insistentelor mele de a fi urmate, a sosit pe lume un baietel minunat care acum are de 8 ani. M-am gandit ca un suflet ne va uni si ca vom putea trece peste toate problemele si sa fim o familie, asa cum mi-am dorit mereu. Cu toate acestea relatia noastra a degenerat si de aproximativ 3 luni sunt in divort. Imi doresc incredintarea copilului intrucat :
- eu impreuna cu parintii mei, cu care locuim in aceiasi curte, m-am ocupat efectiv de cresterea si educarea lui
- eu sunt cel care l-a inscris la cresa, gradinita, scoala si m-am ocupat zilnic de el, am participat la sedinte, serbari etc., am mers cu el la medic ori de cate ori a fost nevoie si as putea continua cu astfel de exemple pe pagini intregi.
Acelasi lucru il doreste si mama copilui incercand prin orice cai, de neimaginat, sa demonstreze ca nu sunt un tata responsabil si nu merit custodia copilului.
Acum 2 saptamani a plecat de acasa cu copilul, fara sa ma anunte. Timp de o saptamana nu am reusit sa iau legatura cu ea sau cu copilul, nestiind unde se afla si fara a-mi raspunde la sutele de telefoane pe care le-am dat. Am aflat ca se afla la parintii ei in alt judet.
Ce pot face pentru a aduce copilul acasa, acolo unde s-a nascut, a crescut si are prieteni pana la varsta de 8 ani?
Ce pot face pentru a obtine incredintarea copilului ca tata?
Ce probe m-ar ajuta?
Potrivit art. 6132 C. proc. civ., instanţa poate lua, pe tot timpul procesului, prin ordonanţă preşedinţială, măsuri vremelnice cu privire la încredinţarea copiilor minori, la obligaţia de întreţinere, la alocaţia pentru copii şi la folosirea locuinţei.
Din aceste dispoziţii legale, rezultă că se pot lua măsuri vremelnice cu privire la încredinţarea copiilor pe timpul procesului de divorţ.
Asa fiind, puteti solicita revenirea copilului dvs. in locuinta unde a crescut, pana la finalizarea procesului de divort si pana la pronuntarea unei hotarari prin care custodia coilului va fi atribuita unuia dintre dvs., in functie de aprecierea instantei si de probele administrate.
Intrucat copilul minor este la scoala , putei invoca , pe calea ordonantei presedintiale ca acesta sa va fie incredintat dvs , ca si masura temporara si vremelnica pana cand se va pronunta instanta sesizata cu cererea de divort.
Invocati faptul ca lunad copilul din mediu in care a trait si a invatat si plecand cu el in alt judet acesta dauneaza dezvoltarii normale a minorului.