avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recunoasterea vechimii in munca pentru perioada in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recunoasterea vechimii in munca pentru perioada in care am fost angajat in strainatate

Desi subiectul a mai fost abordat, as dori sa reiau discutia in speranta de a gasi solutii concrete.

Situatia e urmatoarea:
- vechimea in munca este dobandita in afara UE, inclusiv intr-o institutie publica
- de curand s-a semnat un acord intre tara respectiva si Romania referitor la recunosterea reciproca a vechimii in munca pentru acordarea pensiilor si a altor prestatii sociale
- departamentul juridic al angajatorului a spus ca, desi exista acest acord, nu se poate lua in calcul aceasta vechime deoarece prevederile acordului se refera doar la pensii si alte prestatii sociale
- m-am gandit ca solutia cea mai buna ar fi ca o entitate cu competenta in domeniu, respectiv ITM, sa imi treaca cumva pe cartea de munca aceasta experienta. Am contactat un inspector dar mi-a dat un raspuns asemenator cu cel al departamentului juridic mentionat mai sus.

Avand in vedere ca nu exista o lege clara in aceasta privinta (sau cel putin nu imi este cunoscuta), si ca doresc o rezolvare care sa nu-mi pericliteze relatia angajator-angajat, ce solutie as putea gasi pentru a mi se recunoaste vechimea in munca de prezentul angajator? Ma gandesc la o solutie gen, o decizie/hotarare a unei instante competente (eventual cu competente specifice in domeniul dreptului muncii) opozabila opiniei departamentului juridic al angajatorului.

Multumesc mult pentru atentia acordata, si va urez un Nou An plin de realizari!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Ianuarie 2011
caliadra, utilizator
Cel mai recent răspuns: caliadra , utilizator 12:33, 2 Ianuarie 2011
Multumesc pentru raspuns.

As avea o intrebare referitor la actiunea in constatare; faptul ca prin aceasta nu se poate cere realizarea unui drept nu diminueaza puterea hotararii rezultate din aceasta actiune? De exemplu, in cazul in care de concluziile acesteia se face uz intr-un proces ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii ... ricsike65 ricsike65 Bună ziua , Întrebarea mea se referă la recunoașterea vechimii în muncă în țară, pentru anii lucrați în UE. Am lucrat 5 ani în UE ca medic ... (vezi toată discuția)
Vechime în muncă Danaioana Danaioana Bună ziua, Vechimea în muncă, dovedită prin carnet de muncă și obținută în Republica Moldova, poate fi luată în considerare la angajare, pentru ... (vezi toată discuția)
Echivalarea anilor lucrati in strainatate in romania merascu merascu Buna ziua! In timpul studiilor de doctorat in Austria am lucrat si in proiecte de cercetare la universitate cu norma de 6h/zi (8h/zi maxim). In timpul ... (vezi toată discuția)