avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere a copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere a copilului minor

Buna ziua si La multi ani!
Am divortat in iunie 2009, cand fetita mea avea 4 luni. In urma divortului am obtinut custodia copilului. In acel moment sotul meu nu avea serviciu si mi s-a stabilit o pensie de 82 lei.Ulterior am aflat ca lucreaza la o firma pe post de director. Am deschis proces prin care am solicitat marirea pensiei. Dupa un an am obtinut majorarea pensiei si plata retroactiva pe 5 luni. Din nefericire am primit dupa 3 luni citatie prin care eram chemata in judecata pentru micsorarea pensiei deoarece fostul sot si-a pierdut locul de munca. Sumele datorate nu mi-au fost platite integral.
Ma intereseaza sa aflu daca pot solicita verificarea conturilor bancare si stabilirea pensiei in functie de sumele avute si nu de venitul actual care de fapt nu mai exista, mai ales ca nu si-a depus actele pentru somaj,deci e posibil sa lucreze pe undeva.Obisnuieste sa se angajeze in alte judete tocmai pentru a nu fi gasit la fortele de munca.
Pe de alta parte mai avem un proces prin care a facut recurs la sentinta prin care am obtinut marirea pensiei de la 82 la 736 lei.Trebuie sa ma mai prezint la acest proces, acesta fiind ,potrivit citatiei cu o zi inaintea celui de micsorare a pensiei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 19:25, 1 Ianuarie 2011
Da trebuie sa va prezentati!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie ContSters101235 ContSters101235 Buna seara. Fosta sotie si eu eram despartiti in fapt. Ea in Romania, eu in strainatate. Ii platesc o suma lunara pt intretinerea ei si a copilului de circa 8x ... (vezi toată discuția)
Mărire pensie de întreținere și recuperare sume datorate. ce acte îmi trebuie ca să rezolv aceste probleme? Cristina Dumitrache Cristina Dumitrache Bună ziua în 2011 am divorțat și custodia mi sa încredințat mie avem un băiat împreună în vârstă de 9ani. Fostul soț nu mia plătit pensia toată ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Magda_33 Magda_33 buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)