Buna seara. Fosta sotie si eu eram despartiti in fapt. Ea in Romania, eu in strainatate. Ii platesc o suma lunara pt intretinerea ei si a copilului de circa 8x lei. In martie 2004, ea, divorteaza pe ascuns. Se stabileste o pensie de intretinere de x lei. Nemultumita, deschide, tot pe ascuns, un proces de marire si in decembrie 2004 obtine o hotarare de majorare a pensiei de intretinere a 10x lei. Dupa un an, aflu ca sunt divortat si ca si-a schibat numele pt ca sa maritat, nimic despre procesul de marire. Din hotarare vad ca a obtinut divortul prin inducerea in eroare a instantei si fals, dar ma roaga sa nu fac apel si cedez. Tot timpul inca de cand eram casatoriti, pana de curand, i-am trimis aprox aceiasi suma 8x, niciodata de suma x, pensia stabilita la divort. Deci pana in octombrie 2009, am stiut doar de hotararea de divort. Din razbunare pt ca si eu m-am recasatorit, dar si pt ca am inceput preparativele pentru partaj, fosta sotie scoate la iveala hotararea de marirea pensiei si depune o plangere penala, pe motiv ca i-as fi platit doar partial pensia, solicitand plata unei diferente (nu mentioneaza cat). Stupefact analizez hotararea de marirea pensiei, rezulta ca este bazata pe erori de procedura si probe falsificate. Asemanator ca la divort. De data asta nu am mai iertat si am facut recurs, care sa admis pt judecare.
Intrebarea: Se poate considera intreruperea termenului de prescriptie de 3 ani pt punerea in executare a sentintei de marirea pensiei de intretinere, faptul ca eu i-am platit suma de 8x lei. Se poate considera acest lucru ca o plata partiala a pensiei de intretinere marite de 10x lei si deci ca o intrerupere a termenului de prescriptie, daca eu nu am avut pana acum cunostinta de existenta sumei stabilita prin sentinta de marire, doar de existenta sumei stabilite prin sentinta de divort, care oricum este cu mult inferioara a ceea ce am platit?
Cel mai recent răspuns:
ContSters101235 , utilizator
21:45, 24 Ianuarie 2010