Am un copil care are 21 de ani. Baiatul a avut o relatie in urma cu circa un an dupa care relatia lor s/a racit. In urma cu o luna am primit un SMS de la relatia baiatului meu cum ca voi fi bunic din partea baiatului meu.
L/am interogat pe baiatul meu despre aceasta relatie iar el a afirmat ca nu poate sa fie copilul lui, pentru ca el stie ca aceasta a mai avut relatii cu alt baiat. Nu vrea sa recunoasca sau nu vrea sa/si asume responsabilitatea actiunilor lui B-)B-)B-).
Am vizitat/o pe proaspata mamica iar ea sustine ca baiatul meu ar fi taticul copilului.
Ce, si cum pot determina daca el este sau nu tatal copilului?:O:O:O
Determinarea paternitatii se poate stabilii doar in cadrul unei actiuni judiciare su se poate determina si extrajudiciar?:O:O:O
In cazul unei actiuni in instanta de stabilire a paternitatii, si daca prin test se dovedeste ca nu baiatul meu este tatal copilului, ce solutie poate da instanta in ceea ce priveste "atribuirea" copilului?:O:O:O
De regula, cine deschide o asemenea actiune?:O:O:O
Cu stima
Un test ADN poate stabili daca baiatul dvs. este tatal copilului. Nu e nevoie de proces pentru asta. Testul e destul de scump insa in felul acesta se clarifica treaba. Daca rezulta ca el e tatal atunci poate recunoaste copilul (de bunavoie) la starea civila printr-o simpla declaratie sau se ajunge la proces.
Mama copilului trebuie sa deschida o actiune pentru stabilirea paternitatii.Testul ADN este relevant, insa exista si o serie de alte metode de stabilire, cum ar fi prezumtiile legale.Insa acum , in aceste vremuri testul acesta este cea mai sigura metoda.Daca testul va stabili ca nu fiul dvs. este tatal, acesta nu poate fi obligat la nimic.
mama bebelusului il poate actiona pe fiul dvs in judecata pt stabilire paternitate. daca se va dovedi ca e tata, plateste si cheltuieli de judecata si oricum, pensie.
daca il puteti convinge pe fiu, tinerii pot sa faca testul si fara sa se ajunga la instanta.
daca e el tatal,, il poate recunoaste apoi la ofiterul starii civile si se pot intelege amiabil si in privinta pensiei alimentare.
daca nu fiul dvs e tatal copilului, mamica va trebui sa gaseasca un alt potential tatic pe care sa-l actioneze in judecata.
Pensie alimentara
jovana
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati referitor la o situatie: o tanara in jur de 25ani, care nu lucreaza, are un copil in varsta de 4ani; tatal copilului nu a vrut ... (vezi toată discuția)