avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Microintreprinderi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Microintreprinderi

Mai este valabila conditia numarului de salariati ca sa fi microintreprindere?Stiam ca trebuie sa ai minim un salariat, Daca nu te incadrezi la plata impoyitului pe profit.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:38, 1 Ianuarie 2011
Da, este valabila. Cel putin un salariat, maxim 9.
Codul fiscal:
TITLUL IV
Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor

Definiţia microîntreprinderii
Art. 103. - În sensul prezentului titlu, o microîntreprindere este o persoană juridică română care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent:
a) are înscris în obiectul de activitate producţia de bunuri materiale, prestarea de servicii şi/sau comerţul;
b) are de la 1 până la 9 salariaţi inclusiv;
c) a realizat venituri care nu au depăşit echivalentul în lei a 100.000 euro;
d) capitalul social al persoanei juridice este deţinut de persoane, altele decât statul, autorităţile locale şi instituţiile publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere dates.raluca dates.raluca Buna ziua, am si eu niste nelamuriri referitoare la microintreprinderi. Ele au asociati sau angajati? Ce taxe si impozite se platesc? Este la fel ca si la SC ... (vezi toată discuția)
Farmacie microintreprindere trkman trkman Poate avea o farmacie statut de microintreprindere? Care sunt impozitele care trebuie platite in aceste conditii (ca microintreprindere)? Se mai aplica taxa ... (vezi toată discuția)
Minim 1 salariat pentru microintreprindere alina79 alina79 Daca sunt microintreprindere, am 1 salariat, dar acesta pleaca incepand cu 1 august - in cat timp trebuie angajat un alt salariat pentru a se pastra calitatea ... (vezi toată discuția)