avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract intre firme romano-italian
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract intre firme romano-italian

Buna seara si La multi ani!

Am incheiat un contract cu o firma din Italia prin care vom executa lucrari de telecom.
Va trebui sa plece 6 persoane si 2 masini sa execute lucrari pe teritoriul Italiei.
Ce trebuie sa fac eu ca angajator? stiu doar ca trebuie sa ma inscriu in registrul intracomunitar.
Multumesc si astept raspunsul dvs.ca sa stiu ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 6 Ianuarie 2011
va trebui sa obtineti adeverinta pentru detasarea salariatiilor romani pe teritoriu U.E. acolo sunt controale ca si la noi si trebuie sa faceti dovada ca platiti in romania contributii salariale, altfel sunt considerati ca muncesc la negru acolo.

SANATATE SI NOROC sa avem!
iubestedariarta a scris:
va trebui sa obtineti adeverinta pentru detasarea salariatiilor romani pe teritoriu U.E.

Interesant, aveti si o justificare pentru afirmatia asta?
Eu stiam ca formularul E101 trebuie doar in cazul detasarii.
Eu ii trimit pentru 2 luni, deci in delegatie.In acest caz nu am nevoie de E101?
La ce adeverinta va referiti dv? si de unde trebuie obtinuta.
Va multumesc anticipat.
Andreea Lisievici a scris:

iubestedariarta a scris:
va trebui sa obtineti adeverinta pentru detasarea salariatiilor romani pe teritoriu U.E.

Interesant, aveti si o justificare pentru afirmatia asta?

[ link extern ]
nicolsim a scris:

Eu stiam ca formularul E101 trebuie doar in cazul detasarii.
Eu ii trimit pentru 2 luni, deci in delegatie.In acest caz nu am nevoie de E101?
La ce adeverinta va referiti dv? si de unde trebuie obtinuta.
Va multumesc anticipat.

sunt dteasati pentru o perioada limitata de TIMP conform contractului de prestarii servicii asta trebuie mentionat si in actul aditional in vederea detasarii ce i asigurati salariatului conform legii si sa aveti acordul LUI. UNDE ESTE MENTIONAT acordul salariatului DETASAT? gandi t intodeauna JURIDIC si pe urama transpuneti in practica faptele, cum ii dovediti scriptic ca i asigurati cele necesare capului muncii SCRIPTICCCCC nu VORBE:))) cand vine un controlo acolo cum faceti dovada ca ii platiti taxele in ROMANIA?

Alte discuții în legătură

Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)
Delegarea salariatilor in strainatate - problema tinys tinys Buna tuturor, sunt intr-o mare dilema. #-o Din data de 2 ianuarie 2008 , firma la care lucrez (profil instalatii in constructii), si-a trimis o echipa de 4 ... (vezi toată discuția)
Detasare sau delegare? coraliana coraliana Buna seara, Reprezinta o societatea din Romania care are un contract pt prestari servicii cu o firma din UE. Salariatii mei ( cu care am contract de ... (vezi toată discuția)