avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract prestarii-servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract prestarii-servicii

O institutie publica poate incheia contract de prestarii-servicii cu anumite persoane pentru anumite activitatii? Chiar daca are posturi de functionari publici libere.? Exista o incompatibilitate ,ceva care sa interzica lucrul acesta? Daca se poate as dori si reglementarea juridica.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:29, 24 Martie 2008
Institutia publica poate incheia contracte de prestari servicii, dar cu respectarea OG 34/2006 privind achizitiile publice.
Am inteles asta, dar atunci cand se angajeaza persoane pentru anumit activitatii(de ex, relatii publice, s.a) se poate incheia contract de prestari-servicii ? Am inteles ca in baza codului civil ar merge? Am cautat si nu am gasit nimic clar.
Ia sa vedem daca am inteles... Pentru aceeasi activitate institutia are un functionar angajat si un contract de prestari servicii?...
Presupunand ca asta e situatia, tot nu vad nicio problema, pt. ca prin fisa postului se pot stabili anumite atributii pt. persoana angajata, iar restul atributiilor sunt stabilite pt. o terta persoana prin contractul de prestari servicii. Chiar si daca atributiile prestate de angajat si prestator ar coincide, se poate motiva ca volumul mare de activitate justifica atat contractul de munca, cat si pe cel de prestari servicii.
am inteles ,multumesc de lamurire. Dar daca institutia are posturi vacante , nu ar trebui sa le ocupe pe acestea si dupa aceea daca volumul de activitate e mare sa angajeze cu contract de prestariiservicii.? Aici e , ca nu prea reusesc sa inteleg pe partea asta cu functiionarii publici?
Nu sunt obligati sa scoata la concurs posturile vacante, legea ii obliga doar sa angajeze numai daca au asemenea posturi.
Intrucat, institutia in care lucrati are posturi vacante ar trebuie sa le scoata la concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte bryan bryan suntem o institutie publica , mai pot fi incheia contracte de prestari servicii cu alte persoane, chiar daca avem posturi vacante? e legal daca nu este as ... (vezi toată discuția)
Diminuare personal, delegare atributii flory_171068 flory_171068 Buna ziua. Lucrez la o primarie ca inspector .Prin pensionare anticipata a contabilului primariei si demisia casierului primariei sarcinile acestora au fost ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe o perioada determinata pe un post cu studii superioare a unui salariat din institutie gabiisuf gabiisuf Intr-o institutie publica un salariat incadrat pe un post de referent de specialitate cu studii superioare pleaca in concediu fara plata (suspendare CIM) pe o ... (vezi toată discuția)